Izbori na KiM

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice i nosilac liste “SDP” Oliver Ivanović izjavio je danas da je u Kosovskoj Mitrovici do 16 časova izašlo 8,71 odsto birača, odnosno 2.432 glasača. Od toga, objasnio je Ivanović, 71 odsto čine glasači na albanskim biračkim mestima, a 38,85 su glasači na mestima gde Srbi čine većinu.

Izlaznost u opštinama južno od Ibra na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji do 16 sati kreće se između 37 i 53 procenta, rekla je Tanjugu portparolka Građanske inicijative “Srpska” Milica Stojanović.

Prema podacima Centralne izborne komisije u opštinama sa većinski srpskim stanovništvom južno od Ibra daleko je veći odziv birača na lokalnim izborima nego na severu Kososva i Metohije.

Predsednica CIK Valjdete Daka na konferenciji za novinare saopštila je da je do 15 časova na izbore u Štrpcu izašlo 45 odsto od upisanih građana, u Zubinom Potoku 13.38 odsto, Zvečanu 7.39, Gračanici 40 odsto, u Ranilugu 45 odsto, u Partešu 50, u Klokotu 48.29, a u severnom delu Kosovske Mitrovice 7,9 odsto… U Novom Brdu koji se nalazi južno od Ibra na birališta je izašlo 48 odsto, a u Leposaviću 14 odsto od onih sa pravom glasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *