Drecun: Prinuđeni da razmotrimo odluku o izborima na KiM

BEOGRAD – Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas će bi Beograd mogao biti prinuđen da ponovo razmotri učešće na izborima na KiM zbog odbijanja Prištine da prihvati prijave više od 30.000 intereno raseljenih lica i dodao da je time dovedena u pitanje regularnost tih izbora.

On je pozvao Brisel i Vašington da izvrše pritisak na Prištinu i Hašima Tačija da se to pitanje reši.

Drecun je novinarima u Parlamentu rekao da bi odustajanje od izbora bilo krajnje iznuđena mera, koja se ne bi pozitivno odrazila na Srbe na Kosovu i Methoiji, ali da Beograd ne može da – svojim pozivom Srbima da izađu na izbore – daje legitimitet neregularnim izborima.
“Prišina nastoji da direknto utiče na rezltate tih izbora, a to je neprihvatljivo.. Već sada se stvaraju neregularni uslovi.. Ako Vašington i Brisel ne izvrše dodatni pritisak na (Hašima) Tačija možda će Beograd dođi u situaciju da zaista povuče takav potez, mada je to najmanje u interesu Srba”, rekao je Drecun odgovarajući na pitanje da li će biti razmotrena odluka o učešću na izborima.

Upitan zašto Vlada Srbije podržava samo jednu listu i da li je to diskriminatorski odnos, Drecun je rekao da se vlast u Beogradu odlučila za to zato pošto Hašim Tači i Priština finansiraju neke druge srpske liste na Kosovu.
“Vlada podržava listu Srpska jer smatra da će ona biti garancija politike koje interese Srbije stavlja na prvo mesto”, rekao je Drecun.

Drecun je izjavio danas da će se uslovi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora stvoriti ukoliko koalicioni partneri neprednjaka ne budu mogli da ih prate i da bi u tom slučaju bilo najbolje da se održe istovremeno sa izborima u Beogradu.
“Treba da rešimo nekoliko važnih stvari, da održimo izbore na KiM, formiramo Zajednicu sprkih opština i krenemo u ekonomski opravak države i sprovedemo prirvednu decemtraliazciju. U tome treba da nas prate parteri, a ako dođemo u situaciju da ne mogu da nas isprate, onda će se stvoriti uslovi za održavanje vanrednih izbora”, rekao je Drecun u parlamentu.

Prema njegovim rečima, ako se stvore takvi uslovi najbolje je da budu održani u paketu sa izborima u Beogradu iz praktičnih razloga i da bi moglo brzo da se nastavi sa radom na reformama.

6 komentara

  1. Gos, Drecune slušajte glas Srba sa Kosmeta a ne glas Brisela
    i Nato Imperije. Severni deo je doneo odluku da neće izaći na
    izbore koje raspisuje predsednica Šiptara, njen raspis je ništavan za Srbiju i Srbe. Vratite se na vaše govore preko Most
    televizije i bićete onaj Drecun.Izbacite refomisanog iz sebe dati
    verujemo.

  2. Dušan K. (KOVAČEVIĆ)

    Kako verovati čoveku koji ne veruje samom sebi, i koji je izdao samog sebe! Ili je on u stvari uvek bio takav kakav je sada, nego to običan svet nije primećivao. Badava “ekspertske realpatriotske emisije” na bn-u, na vrldminusdezinfu, na skajplusu,… kad se pravo “realpatriotsko lice” pokazuje u skupštini, braneći neodbranjivo: briselski sporazum (čitaj onako kako to stvarno i jeste: izdaju), jače nego borko svoje parafe!
    Ako je neko pre 15-ak godina bio “patriota”, evo najboljeg primera da to ne znači da je i danas.
    Nije sva Srbija prihvatila “realnost”, pa da uživa na kafi sa đukom,…

  3. Drecun je jedna Vučićeva podguzna muva i to naj podguznija.Šiptari se sprdaju sa nama , odbili su ime liste, nisu dozvolili da lista SRPSKA ima predstavnike u biračkoj komisiji i odborima, a sada neće da verifikuju ni 5% prijavljenih birača.Šta je to nego sprdnja?!Ovaj podguzni odlično zna prilike na KiM i za njegovu borbu 1999g. kapa dole ali sada je postao jedan Vučićev potrčko.Da li se sećate šta je izjavio posle ubistva letonskog carinika, što se on i njegov kapo, A.V. sada ne izvinu Srbima sa Severa?!Drugo, on će preispitati, pa on nesme ni da pomoli glavu dok ne vidi ili oseti šta Vučić misli.

  4. Drecune, gde su zemljišne knjige iz Katastra? Tih 30.000 Srba je nekada na Kosmetu imalo zemlju i dom.Koga ti pitaš? Tačija i Brisel? Ko je Hašim Tači, reci mi!On ima pravo da iseli i pobije srpsku nejač da pali Manastire i Crkve, a naš narod ni da se prijavi da je nekada živeo tamo. Dobro je za tebe da mi nisi blizu, jer bih te tako zviznula preko usta da nikada više ne izgovoriš ništa slično.

  5. Drecun je jedan od mnogih,koji misle da izdajom grade karijeru.U istinu,da ali izdajničku.Jedno je pisao,drugo čini.Čemu čuđenje,kad Dačić,na sve to što radi,samouvereno tvrdi,na budućim izborima,pobeda je njegova,sigurno, samo kad podele malo para,malo radnih mesta.Srbija je u rukama šakalaBriselsko veštačko disanje,trenutno pomaže,naravno dok igraju tu beskrajnu igru obmane i laži.Svojim postupcima prkose celoj Srbiji,da im niko ništa ne može.Pitam,po ko zna koji put,kako mirno spavaju,čime umiruju nemirnu savest?O moralu i nekim načelima,o poštovanju svoje nacije nećemo ni govoriti.Luna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *