Antiizborna šetnja u Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA – Učesnici protesne šetnje koja je danas održana u Kosovskoj Mitrovici pozvali su na bojkot predstojećih lokalnih izbora na Kosovu koji će biti održani 3. novembra.

Protestna kolona je krenula od glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, a na čelu kolone građani su nosili veliki transparent na kojem je bilo ispisano “Kosovo je Srbija”, a nosili su i državne zastave i transparente kojima se pozivalo na bojkot lokalnih izbora.

Protesna šetnja je završena ispred kapije koja je u vreme protesta bila zatvorena, a koja vodi ka zgradi Osnovnog suda i Kosovske policije.

Okupljenima su se obratili predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Kosovske Mitrovice Nebojša Jović i član antiizbornog štaba Dragan Kisić.

Jović je rekao da nije tačno da su predstojeći izbori statusno neutralni, jer, kako je objasnio, da bi bili statusno neutralni mora ih raspisati OEBS, UNMIK, bilo ko iz međunarodne zajednice.
“A njih (izbore) ne raspisuje čak ni predsednik Skupštine Srbije već predsednica tzv.nezavisnog Kosova, izbori se ne održavaju po srpskim, već zakonima tzv.nezavisnog Kosova a Zajednica srpskih opština će biti institucija i deo države Kosovo”, smatra Jović.

Organizatori su za četvrtak najavili protesnu vožnju od glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici do prelaza Jarinje na krajnjem severu Kosova, a za petak antiizborni skup u Zvečanu.

Organizator protesne šetnje je Štab za bojkot izbora Privremene skupštine Kosova i Metohije, koju su osnovali odbornici sa severa Kosova čije je opštine Vlada Srbije u međuvremenu raspustila.

2 komentara

  1. Čuvajte leđa braćo Srbi od vlasti u Beogradu vaš status ova i ona
    vlast je prodala za ništa. Sinoć u Areni nema tvrdnje daje KOSMET
    deo Srbije nemeju to reći jer Merkelove oči budno motre šta ovi
    Srbi u Beogradu rade i govore. Vaše je pravo da kažete veliko NE.

  2. Braćo Srbi,vi,jedino razumni,u ovom metežu i haosu,što s pravom bojkotujete,Jatjagine i Tačijeve izbore,svaka vam čast,živi i zdravi bili!Svi pošteni ljudi su uz vas.Žalim,duboko žalim što su uspeli da vas razjedine,bilo bi znatno bolje da ste ostali jedinstveni.Ali,oduvek je srbin sam sebi svojim poltronstvom mesio crnu pogaču.Da je sve kako valja,primenula bi se rezolucija,1244,no svi su je hteli uništiti,uspeli su,ceh ćemo platiti svi.Zapanjujuće,da je to došlo od ljudi,koji su tvrdili,da brane interes svoje zemlje,a najbolnije,što je najviše kumovao socijalista Dačić,koji dobro zna koliko je nebrojeno,palo žrtava,koliko krvi proliveno,za svaku stopu ove naše napaćene zemlje.Veliki je stid i sramota na onima koji su vas ubeđivali,da izađete na izbore,znajući,da vas predaju Tačijevoj vladavini,a da vaša srca još krvare,i oči plaču za nestalim bliskim rođacima,čiji su organi vađeni,a da niko nije odgovarao.Silom vas hoće otrgnuti od nas,otrgnuti naše i vaše Kosovo,na dušu im svaka žrtva,koja je pala za odbranu naše svete zemlje.Želim vam uspeh,u tom usamljenom opiranju nelegalnim izborima po Briselskom nalogu.ŽIVELI BRAĆO,HRABRI SRBI!S vama smo u svakom trenutku.LUNA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *