УСПЕХ ЗАВИСИ ОД ЕУ И САД

БЕОГРАД, 02. април 2013. (ФоНет) – Успех дијалога Београда и Приштине не зависи толико од Београда и Приштине, колико од Европске уније и САД, сматра шеф владине канцеларије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић, и напомиње да”западу можда и одговора криза на Косову”. Михајловић је у Кажирпсту Б92 рекао да ако не дође до договора, да ће то бити неуспех ЕУ и САД. Срби на Косову живе у страху већ 14 година и требало би им објаснити шта Србија може да уради и шта не може, указао је Михајловић подсећајући да власт у Београду нема много утицаја на ситуацију на Косову. Михајловић је навео да су амбиције Приштине једнаке амбицијама Београда, али да мора реално да се сагледа ситуација да би могло мирно да се живи. Он је рекао да “неће пасти плафон” ако не дође до дијалога, али да је битно да се он и поред свега настави.

“Мислим да и једна и друга страна, а посебно трећа страна (ЕУ) морају да схвате да само праведно решење може да доведе до неког трајног мира“, истакао је Михајловић. Према његовој оцени, Србија се налази пред судбоносном одлуком.

“Знамо која је цена пристајања и која је цена непристајања“, рекао је Михајловић, наглашавајући да и уколико се постигне договор следи дуг период имплементације. Михајловић сматра да је послата добра порука тиме што је и потпредседник Владе Александар Вучић отишао у Брисел.

“Тиме је послата порука да је влада јединствена, али је Вучић и додатни гарант да ће постигнут договор бити поштован”, рекао је шеф владине канцеларије за сарадњу са медијима.

3 коментара

 1. Interesantno bilo sta da se potpise garantuje gpspodin Vucic, nema sta sve je poustavu i zakonu. Ali kom????

 2. Koiko ja razumijem u ovim pregovorima nema strana,samo je jedna a ona je naredbodavac i to kao uvijek pristrasan i neobjektivan bez ljuckosti koju vjekovima nema.
  A mi i dalje živimo u stradiji kako vi u Srbiji tako i mi u C.Gori.
  Kod vas jašu više stranci no domaći a kod nas dosta su nam vladajući
  Koliko smo dobri povila su nam se leđa od medalja dobijenih za revnosno noženje samara a bogami nismo dobro ni uhranjeni.
  Vi u Srbiji možda možete više ponijeti jer ste na domaću hranu a još ako je genetski modifikujete onda će vas jašati najmanje po
  trojica (amerikanac,evropljanin i šiptar)
  Dačić (njega mi nije žao) no me je strah da će i Vučića uzjašati
  Eštonova a baš liči na džokeja,ali bar sa njega ako pane neće dobro proć jer je visok a sa Dačića će joj se noge vući po zemlji.
  Kraljević se među nama neće više vraćat jer i onako mu nismo rod
  kako reče no smo kao bliši cigu mustafi.

 3. USPEH ZA AMERIKANCE I EUROPNJANE ZAVISITI CE OD AMERIKANACA I EUROPLJANA, A USPJEH ZA SRBE ZAVISITI CE OD PREDSTAVNIKA SRPSKE DRZAVE. ( Kuku nama sa DACICEM, VUCICEM i NIKOLICEM)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *