PETKOVIĆ: ISTORIJSKA PRILIKA

BEOGRAD, 01. april 2013. (FoNet) – Aktuelna vlast u Srbiji ima istorijsku priliku da u utorak na pregovorima u Briselu odbaci ultimatume Evropske unije (EU) i stane u odbranu državnih i nacionalnih interesa zemlje, izjavio je danas portparol Demokratske stranke (DSS) Srbije Petar Petković.

Petković je rekao da se u Briselu na stolu nalazi plan za uništenje Srbije, uništavanje srpskih državnih institucija na Kosovu i Metohiji i zaokruživanje nezavisnosti države Kosovo.

“Do sada se nije desilo da jedna država razara sopstvenu teritoriju i sopstvenu državnost i nije se desilo da jedna država postane državo-ubica”, naglasio je Petković, dodajući da je samoukidanje vlastite teritorije krajnji i najotvoreniji ultimatum Brisela koji Srbija treba da odbaci.

Prema njegovim rečima, Srbija ne može i ne sme da legalizuje separatizam i time amputira najvažniji deo sopstvenog postojanja.

“Ne ulazi se u EU kao osakćena država, što je više nego zahtev Brisela, kada je u pitanje Srbija. Jasno je da Brisel nikada nije želeo da vidi Srbiju u svom članstvu”, smatra Petković.

Kao što je Srbija na dobitku od kada je proglasila vojnu neutralnost, Petković smatra da će Srbija biti na dobitku ukoliko odbaci evropske integracije i “omču oko vrata – Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji je EU nametnula Srbiji”. “Kada Srbija bude ta koja proglasi političku neutralnost, tada će zapravo biti na dobitku”, naveo je Petković. Petković je izjavio i da je neophodno sazvati Skupštinu Srbije i poslati poruku EU da je Srbija slobodna i nezavisna država.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *