Priznanje KiM možda uslov za članstvo Srbije u EU

PARIZ, 13.februar (Tanjug) – Priznanje Kosova moglo bi da bude postavljeno pred Srbiju kao uslov za članstvo u Evropskoj uniji, rekla je danas predsednica Odbora za spoljne poslove francuskog parlamenta Elizabet Gigu, saznaje Tanjug.

Pred Odborom za spolje poslove danas je održana sednica na kojoj je potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić informisala sagovornike o situaciji u Srbiji, procesu pridruživanja Uniji i reformskom procesu i odgovarala na njihova pitanja.

Grubješićeva je juče u glavnom gradu Francuske razgovarala s francuskim ministrom za evropske poslove Bernarom Kaznevom i Polom Žan-Ortizom , savetnikom predsednika države Fransoa Olanda. Nakon tih susreta ona je za Tanjug rekla da Francuska podržava Srbiju u naporima kako bi dodeljivanje datuma u junu za početak pregovora sa EU postalo izvesno.

Za to su ključni dinamika dijaloga sa Prištinom i uspeh u postizanju vidljivog i održivog napretka po tom pitanju. Tokom razgovora u utorak posebno je naglašeno da Srbija treba da nastavi i sa unutrašnjim reformama, naročito u oblastima borbe protiv korupcije, reforme pravosuđa i ekonomije, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *