Rad vlade je prioritet

BEOGRAD, 5. januara 2013. (Beta) – Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović izjavio je u subotu da su za tu stranku tempo rada vlade i zadaci koji je očekuju prioritet u odnosu na lične nesuglasice nastale posle imenovanja estradnog menadžera Saše Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja.

“Nije dobro da postoje nesuglasice i verujemo da toga više neće biti”, rekao je Mirović novinarima u sedištu SNS posle tročasovne sednice Predsedništva.

Mirović je rekao da se Predsedništvo SNS nije detaljnije bavilo problemom posle izjave ministra finansija i privrede Mladjana Dinkića da on Sašu Mirkovića nikada ne bi angažovao kao saradnika.

“Jednostavno, odnosi u koaliciji su iznad pojedinca i problemi koji ‘povremeno iskaču’ ne mogu biti toliko važni da se njima bavi Predsedništvo stranke”, rekao je Mirović.

On je naveo da postoje korektni odnosi SNS-a s koalicionim partnerima i da je rad u Vladi Srbije “živ”, kao i da je moguće da o raznim problemima postoje različita mišljenja.

“Nije bilo reči o tako nevažnim stvarima, već o važnim stvarima, o ukupnim političkim odnosima, o zadacima, promenama, ekonomskoj situaciji, organizaciji stranke u Vojvodini”, rekao je Mirović.

Potpredsednica stranke Zorana Mihajlović, koja je zatražila hitno sazivanje sednice zbog izjave Dinkića o imenovanju Mirkovića, nije dala izjave novinarima, ali je kratko rekla da je zadovoljna sednicom Predsedništva SNS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *