EU NEPOŽELJNA U DIJALOGU

BEOGRAD, 28. oktobar 2012. (FoNet) – Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Košunica ocenio je danas da je Evropska unija potpuno nepoželjan, neprihvatljiv i pristrasan posrednik u dijalogu Beograda i Prištine. “EU nas ‘bombarduje’ preko svojih zvaničnika, dolazili oni iz Berlina, Londona, Brisela… sa stavom da je to pitanje rešeno i da nas na kraju puta čeka formalno priznanje nezavisnosti, a pre toga potpuna normalizacija odnosa izmeđuKosova i Srbije”, rekao je Koštunica Radio Beogradu. Kako je istakao, te stvari su za Srbiju neprihvatljive, i zato ne treba da se prihvati ni prisustvo EU u daljem procesu pregovora Beograda i Prištine. Za Srbiju je članstvo u EU pogubno i zbog Kosova, kao i iz ekonomskih razloga, dodao je Koštunica i rekao da se zalaže za saradnju sa svima u svetu.

“Saradnja sa svima, a ne sa nekim ko radi Srbiji o glavi kad je reč o njenim najvitalnijim nacionalnim i državnim interesima”, konstatovao je on.

Koštunica smatra da zato Srbija treba da ostane neutralna, jer ako to ne uradi, bila bi “još slabija, manja i jadnija”.

“Ako odaberete da budete zavisni, ako odaberete da budete rob, da nosite lance, onda ćete ih nositi”, ukazao je on, i poručio da se ne treba vezivati za EU, jer se radi o “razbojniku koji pljačka vašu teritoriju”.

Na pitanje o optužbama za malverzacije novcem namenjenim Kosovu u vreme dok je bio premijer, objavljenim u emisiji “Insajder” televizije B92, Koštunica je odgovorio da je vrlo zanimljiva podudarnost njihovog pojavljivanja sa novim

pokušajima da se Srbiji otme Kosovo.

U trenutku kada se “ala i vrana” iz Brisela i Vašingtona ustremila da Srbiji otme Kosovo, pojavljuje se u jednom mediju priča da je na Kosovu “zacario toliki lopovluk” da nema nikakvog smisla braniti ga, rekao je on.

Koštunica smatra da je, pored te “podudarnosti”, zanimljivoi nešto što “deo takozvane javnosti i medija ne dotiče”, a to je ogromna korupcija na ostalom delu Kosova, gde žive Albanci, koji je pod potpunom kontrolom međunarodne

zajednice.

On je upozorio da su u tu korupciju umešani visoki međunarodni zvaničnici na Kosovu, zbog nje su u šefovi Unmik bili smenjivani sa funkcije, pa je zato “vrlo zanimljiva priča koja se pojavljuje u delu medija” – da je problem samo na severu, a da korupcije nema nigde drugde.

7 komentara

  1. Gospodinu Kostunici jedino zameram sto je dozvolio da se onoliki broj Srba izruci onom sprdistu od sudista u Hagu!Inace,on je jedina osoba koja je pravi nacionalni izbor za Srbiju,i pored svih manjkavosti koje ima,ali su te manjkavosti daleko manje bolne po Srbiju i srpski narod na ovim prostorima,nego bilo koji politikant u Srbiji!Evropska unija je fasisticka tvorevina,licemerna,podla i pokvarena!Mozete draga braco zamisliti kad su odlucili da daju Nobelovu spomenicu za mir evropskoj uniji???!!!!Dva predsednika zemalja,medju najvecima u evropskoj uniji,Italije i Francuske,su direktno ucestvovali u ubistvu legitimnog predsednika Libije,opljackali i jos uvek pljackaju naftu iz Libije,dok narod tamo em sto ratuje,em i gladuje,posle dolaska zapadnjacke “demokratije”,i takvoj uniji ciji su clanovi ove dve drzave ubice davati Nobelovu spomenicu i to jos za “mir2!!Licemerno da nemam reci!Ali to je evropa!

  2. Gospodin Koštunica i DSS stalno opominju da Srbija jedino ima
    sigurno mesto za pregovore pod okriljem UN. EU sa Njemačkom nije
    naš pravi sagovornik.SNS treba da se oslobodi Germanske počasti
    koje su priredile Vučiću. I Hitler je pompezno slao Riben Tropa
    u Jugoslaviju. Germanska ideologija za osvajanje Istoka vidimo da
    nije poražena 1945 god.Sada kreću mnogo veći u okviru NATO –
    IMPERIJE.

  3. Zasto niko iz vlade ne cuje ovu istinu o eu i co.? Da li vise nema ni malo “kicmenih” Srba, koji ce stati iza svoje drzave i naroda i reci: ne! Na takav nacin, pritiscima i ucenama, ne zelimo biti clan takovog drustva. A, uostalom ni ne misli se primiti Srbiju u tu “alternativu”, no je samo rasparcati i porobiti gore nego za vreme osmanlija.
    Pogledajte malo iza zavese kakav je zapad. Njihova pohlepa i potreba da porobljava, nema granica. Nema granica, nema granica, nema granica – gospodin Kostunica govori zivu istinu.

  4. Koštunica je sasvim u pravu i, srećom, Srbiju niko iz EU i ne planira ozbiljno za prijem u članstvo. To je šargarepa kojom EU birokrate mašu srpskim vlastodršcima na njihovo moljakanje za prijem, čime već godinama brukaju ovaj narod i državu. U britanskim medijima danas je vest da su EU članice zabrinute zbog nove najezde Bugara i Rumuna koji uskoro stiču punu slobodu kretanja u svim zemljama EU. Prema izjavama jednog engleskog ministra, visoka nezaposlenost u EU i dugoročna ekonomska neizvesnost mogu da dovedu do opštih društvenih nemira pa čak i rata u samoj EU. Zašto Srbi troše energiju na lažne prospekte i “uslove” za ulazak u EU?

  5. Citam u drugim novinama kako komentarisu novinari,redakcije,izjavu gospodina Kostunice!Kritikuju ga na sva zvona,ali zato nisu kritikovali “zutu gubu” koja je donela sramnu rezoluciju o Srebrenici(i sva druga zla zutog kartela sto su pocinili)opravdavajuci i amnestirajuci nelegalno bombardovanje nato-zlikovaca koje su izvrsili nad Srbijom,pa im treba obavezno “priznanje” sa strane Srbije kako bi opravdali svoje zverstvo,a zuti kartel im je sve omogucio svojim podanickim,kukavickim,kapitulirajucim,besramnim ponasanjem!

  6. …. dolaze nam dve nezvane gosce… /ili, ‘olujoljupci’ beze od uragana, sa nazivom poput imena jednog od zlotvora iz Klintonove kamarile 1999 ?! /… Bliblijska Jezavelja ( 1 o Carevima 21) je koristila svedocenja nevaljalaca radi otimanja vinograda Navuteja Jezraeljacanina, a ove sadasnje, na slican nacin hoce da preotmu srpski vinograd – Kosovo i Metohiju ?! A oteto je – prokleto, posebno metosi – imanja srpskih pravoslavnih manastira ?!

  7. Naravno da je je nepozeljna za ljude sa zdravim razumom i prosecnom inteligencijom.

    Ali razne propagandne masinerije, Srbima ugradise nove demokratske politicare u svest, pa ih izglasae.

    Oni posle 2005 nisu bili dobri, zavrsise po pitanju KiM 90% posla sada ovima ne predstoji tezak posao samo 10%.

    Jadni moj narode progledaj, otvori oci, ne budi slep kod ociju, uvek si znao reci neprijatelju ne pa sa bilo koje strane dolazio. Onima sto su bili, verovao sam kao i ustasama u Jasenovcu da ce Srbin preziveti, a ovi sada farbaju oblake .

    Tresla se gora rodio se mis–Dulic i kamaradi proneverili 2.500 000 dinara–i to srozalo Srbiju ????????????.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *