27. август – Председник Николић са амбасадором Руске Федерације Александром Конузином

Председник Републике Србије Томислав Николић сусрео се данас у Београду са Његовом eкселенцијом Александром Конузином, амбасадором Руске Федерације у Србији.

Током сусрета, председник Србије и амбасадор Руске Федерације разговарали су о сегментима предстојећег састанка између председника Републике Србије Томислава Николића и председника Руске Федерације Владимира Путина, који ће бити одржан 11. септембра у Сочију. Такође, амбасадор Конузин је изразио уверење да је Русија спремна да пружи помоћ Србији у њеном развоју, како би се уједно развијали и добри односи између наших земаља.

Амбасадор Руске Федерације је истакао да је Русија спремна да реализује кредит од 800 милиона долара, намењен развојним пројектима у Србији.

Председник Николић захвалио се Руској Федерацији на ангажовању у борби против пожара који ових дана бесне по Србији и на брзој реакцији руских власти поводом молбе Србије о ангажовању још једног авиона за гашење пожара.

Извор: Прес служба Председника Републике


Један коментар

  1. Кошуља је најближа телу људском, такође и руски народ је осећајно
    најближе Србима.У несрећи најбоље се покажу пријатељи па и комшије.Комшије Србије нису се показали као пријатељи већ више
    пута и као опасни непријатељи и освајачи наших делова земље.
    Русија велика снажна може само бити нама од користи сад и УБУДУЋЕ. Треба поздравити изјаву гос, Конзумина да је Русија
    да учествује у помоћи у развоју привредних предузећа Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *