02. jul – NS :Dinkić da se ne bavi kadrovskim rešenjima

BEOGRAD – Nova Srbija (NS) očekuje da mandatar buduće vlade Ivica Dačić sastavi kabinet koji će što pre preuzeti odgovornost za tešku situaciju u kojoj se Srbija nalazi, ali ne i da lider URS Mlađan Dinkić određuje personalna rešenja, odnosno ko će biti ministar kojeg resora, saopšteno je danas iz NS.

“S obzirom na to da se Nova Srbija o svim pitanjima za buduću vladu dogovara sa koalicionim partnerom SNS, pravo je pitanje po čijem nalogu se Mlađan Dinkić bavi kadrovskim rešenjima u budućoj vladi i čiji je interes da ministar poljoprivrede bude neko drugi, a ne Velimir Ilić”, piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su za tu stranku program i principi nove vlade važniji od bilo kog personalnog rešenja, a to da li će predsednik NS Velimir Ilić biti ministar poljoprivrede, nekog drugog ministarstva ili uopšte ne, nema pravo da određuje Dinkić kao predsednik URS, već jedino mandatar Dačić.

Lider Ujedinjeni regiona Srbije Mlađan Dinkić napisao je na svom nalogu na Tviteru na predsednik Nove Srbije Velimir Ilić neće biti ministar poljoprivrede u novoj vladi.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Prvo, URS (G17+) ima obavezu da gradjanima obrazlozi: zasto je Srbija od 2000.g. ostala bez industrije i poljoprivrede; zasto je G17+ bio zagovornik uvodjenja najnizeg i najbrutalnijeg nivoa kapitalizma u Srbiji; zasto je obmanula narod sa akcijama od 1000 evra; gde su “nestale” milijarde evra uoci dolaska DOS-a i milijarde evra od 2000.g. do sada; koji clanovi su bili losi drzavni menadzeri i menadzeri javnih preduzeca. Drugo, da li je “ocistila svoje dvoriste” od losih clanova partije. Trece, da upoznaju gradjane sa programom izlaska iz ovog kolapsa, sa tim da se omoguci da i narod predlozi odredjene mere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *