27. jun – Vladu formiraju SPS, SNS i URS?

BEOGRAD – Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić već je odlučio da novu vladu formira sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Ujedinjenim regionima Srbije (URS), iako ta odluka nije zvanično saopštena, prenosi dnevni list “Politika”.

“Posle gubitka predsedničkog mesta, Demokratska stranka, koja je bila okosnica dve prethodne srpske vlade, definitivno odlazi u opoziciju… Iako je dogovor praktično postignut, odluku o koaliciji sa naprednjacima trebalo bi da ‘aminuje’ i Glavni odbor SPS, pre nego što to bude saopšteno javno”, navodi “Politika” u današnjem izdanju.

Taj dnevnik navodi da će Dačić biti i premijer i ministar unutrašnjih poslova u novoj vladi.

I dnevnik “Pres”, pozivajući se na izvore u SNS i SPS, navodi da je Dačić prihvatio ponudu naprednjaka da bude premijer. “Ivica Dačić je odlučio da prihvati ponudu naprednjaka da bude premijer u vladi SNS-SPS-URS…Ostalo je da Vučić odluči da li će biti potpredsednik vlade za evrointegracije, što je DS nudio Čedomiru Jovanoviću”, navodi taj dnevni list.

O formiranju nove Vlade Srbije piše i dnevni list “Blic” koji u izdanju od srede navodi da je SNS insistirala kod SPS da u novoj vladi naprednjacima pripadnu resori u vezi sa spoljnim poslovima, odnosno sve što je vezano za odnose sa međunarodnom zajednicom.

“Ukoliko buduću vladu budu formirali SNS-SPS-URS, vlast će biti podeljena tako da što će unutrašnja politika biti prepuštena SPS i URS”, prenosi “Blic”.

“Večernje novosti” navode da je rasplet oko formiranja vlade sve bliži i da su pregovori DS i SPS “pred krahom”, a da naprednjaci preuzimaju inicijativu.

Izvor: Beta

4 komentara

  1. Bitno je da Tadić i Jovanović niti ne p…..e u vladu dosta su uništili Srbiju a i narod je rekao svoje ne želi ih više gledati. Srbiju okrenuti Rusiji i zapadu reći zbogom neka si nađu nekog drugog za ucenjivanje.

  2. Ako od dva zla biramo manje ova kombinacija je manje zlo ali ja licno ne mogu da se pomirim sa tim da ce nam kadar Slobodana Milosevica biti premijer. Vuk dlaku menja ali cud nikada.

  3. …. dala se naslutiti i takva ‘opcija’ ( ‘iskusni’ sa – ‘pacerima’ ?!) ?! Pa Dacic ispade najveci ‘evropejac’ ?!

  4. Moramo priznati da gos, Dačić nije bez iskustva u političkoj
    borbi,pravi Brozovci su otpali mladi ojačali i sad imamo SPS sa
    46 poslanika u skupštini Srbije.Pa zar DS nije ispala ispošinjela
    Broza i EJ Mićunovića jahaća na svim vlastima. Konferencije za
    javnost negovore mnogo nego se dogovaraju ko će sedeti u pročelju
    vladinog astala ostale fotelje po snazi unutar stranke nije bitna
    stručnost za dotično mesto ministra.Pa zar ministar vojni nije
    bio dizač rampe kod kod MIRE JULOVSKE. Dajmo šansu novom ako
    bude sastavljen kabinet sa Dačićem na pročelju vladinog astala.
    Imaće odličnu opoziciju u DS+DSS i ostali.Kako će gledati imperija NATO AND EU+USA to ćemo videti.Ali zato ćemo imati veliku podršku bratske Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *