08. jun – Srbi blokirali magistralni put kod Zupča

ZUPČE, 7. juna 2012. (Beta) – Policija Euleksa pustila je iz pritvora Blagoja Vučinića, koji je u četvrtak sa svojim sinom Slobodanom, osumnjičenim za ubistvo jednog kosovskog policajca, uhapšen kod sela Zupče na Kosovu.

Slobodan Vučinić, Srbin iz sela Zupče, osumnjičen za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija jula prošle godine, uhapšen je u blizini sela Zupče.

U akciji hapšenja bio je priveden i Blagoje, njegov otac, koji je, kako javlja reporter TV Most iz Zvečana, tokom popodneva pušten iz pritvora.

Stotinak Srba iz Ibarskog Kolašina blokiralo je u četvrtak popodne u selu Zupče magistralni put od Kosovske Mitrovice ka Ribariću u znak protesta zbog hapšenja.

Prema izjavama meštana, otac i sin Slobodan i Blagoje Vučinić, pošli su u crkvu koja se nalazi na liniji razgraničenja južnog dela Kosovske Mitrovice i sela Zupče, kada su ih, kako se pretpostavlja, presreli pripadnici Euleksa i kosovske policije i uhapsili ih.

Novinari su posetili porodicu Vučinić, ali je Blagoje, koji je pušten kući, u stanju šoka i rekao je da ne može da s njima razgovara.

Kako navodi Televizija Most iz Zvečana, pripadnici italijanskog kontigenta Kfora razvukli su bodljikavu žicu na kontrolnom punktu u mestu Jagnjenica i propuštaju samo vozila koja iz Zubinog Potoka idu prema Kosovskoj Mitrovici.

Okupljeni Srbi smatraju da Kfor tako želi da spreči veće okupljanje gradjana sa severa Kosova u Ibarskom Kolašinu.

Izvor: Beta

Jedan komentar

  1. BRACO…LAZAREVI MUCENICI,NEK VAM JE BOG U POMOC…BOG SA MAJKOM RUSIJOM SPASAVA SRBE I PRAVOSLAVLJE…AMIN BOZE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *