08. јун – Срби блокирали магистрални пут код Зупча

ЗУПЧЕ, 7. јуна 2012. (Бета) – Полиција Еулекса пустила је из притвора Благоја Вучинића, који је у четвртак са својим сином Слободаном, осумњиченим за убиство једног косовског полицајца, ухапшен код села Зупче на Косову.

Слободан Вучинић, Србин из села Зупче, осумњичен за убиство косовског полицајца Енвера Зумберија јула прошле године, ухапшен је у близини села Зупче.

У акцији хапшења био је приведен и Благоје, његов отац, који је, како јавља репортер ТВ Мост из Звечана, током поподнева пуштен из притвора.

Стотинак Срба из Ибарског Колашина блокирало је у четвртак поподне у селу Зупче магистрални пут од Косовске Митровице ка Рибарићу у знак протеста због хапшења.

Према изјавама мештана, отац и син Слободан и Благоје Вучинић, пошли су у цркву која се налази на линији разграничења јужног дела Косовске Митровице и села Зупче, када су их, како се претпоставља, пресрели припадници Еулекса и косовске полиције и ухапсили их.

Новинари су посетили породицу Вучинић, али је Благоје, који је пуштен кући, у стању шока и рекао је да не може да с њима разговара.

Како наводи Телевизија Мост из Звечана, припадници италијанског контигента Кфора развукли су бодљикаву жицу на контролном пункту у месту Јагњеница и пропуштају само возила која из Зубиног Потока иду према Косовској Митровици.

Окупљени Срби сматрају да Кфор тако жели да спречи веће окупљање градјана са севера Косова у Ибарском Колашину.

Извор: Бета

Један коментар

  1. BRACO…LAZAREVI MUCENICI,NEK VAM JE BOG U POMOC…BOG SA MAJKOM RUSIJOM SPASAVA SRBE I PRAVOSLAVLJE…AMIN BOZE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *