05. jun – LDP prihvatljiv za SPS, o SNS ne razmišljamo

BEOGRAD – Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da LDP za njih nije neprihvatljiv partner i da socijaliste i LDP dele samo dve sporne tačke – Kosovo i Republika Srpska. S druge strane, socijalisti još ne razmišljaju o dogovoru sa naprednjacima, jer im je prioritet razgovor sa Demokratskom strankom.

“Nije nama niko neprihvatljiv, ali dogovor o politici vlade više je nego ozbiljno državno pitanje. Mi želimo da vodimo i evropsku i nacionalnu politiku”, rekla je Đukić Dejanović za današnji Pres komentarišući mogućnost da buduću vladu formiraju DS, SPS i LDP.

“Socijaliste i LDP dele samo dve sporne tačke, Kosovo i Republika Srpska. Da bismo doneli definitivnu odluku o učešću u toj vladi, svaka od partija iz naše koalicije SPS-PUPS-JS mora imati odgovorajuće sastanke partijskih foruma, koji će to potvrditi”, rekla je Dejanović.

Ona je istakla da bi volela da se vlada što pre formira i da to bude sa DS-om, dodajući da je sa poslanicima LDP imala korektnu saradnju. Đukić-Dejanović očekuje da će se u prvoj polovini juna Skupština do kraja konstituisati, a da će do kraja meseca Srbija dobiti vladu.
“Svako dalje odlaganje bilo bi nedovoljno odgovoran odnos prema građanima”, istakla je Đukić-Dejanović.

Komentarišući poziv lidera SNS Aleksandra Vučića socijalistima, Dejanović je u intervjuu Presu rekla da taj poziv doživljava kao protokolaran.
“Dok se ne formira vlada, normalno je da svi sa svima dogovaraju, da se vidi gde ima parlamentarne većine. Ali normalno je da prvo završimo razgovore sa našim koalicionim partnerima i sa onima sa kojima smo dogovorili postizbornu koaliciju, a to je DS”, napomenula je Dejanović.

U intervjuu za Televiziju B92 Đukić Dejanović je rekla da socijalisti još ne razmišljaju o dogovoru sa naprednjacima, jer im je prioritet razgovor sa Demokratskom strankom. Ona je ponovila da je procena SPS da ima mnogo dodirnih tačaka sa DS i da je socijalistima i dalje cilj da formiraju vladu sa demokratama.
“Mi u ovom momentu uopšte o tome nismo razmišljali, jer je naša procena da imamo mnogo dodirnih tačaka sa DS, i u krajnjem slučaju, naš cilj je i dalje da formiramo vladu sa DS”, rekla je Đukić Dejanović za Televiziju B92.

Izvor: Tanjug

4 komentara

  1. …narod Srbije je birao..SPS na neki nacin je pobjednik izbora-koalicioni potencijal ogroman..no, ako su u dva mandata iznevjerili birace i uradili protivno drzavnim interesima, a kongruentno svojim foteljama…onda takav narod i nezasluzuje drzavu drugaciju od ove koju imaju, a koja je u nestajanju bar u obliku i teritoriji koji pamtimo..dakle-mi iz RS odavno se preko Gasproma, dobrih odnosa sa Izraelom odrzavamo, jer od matice nema nista..cak smo za neke partnere u Vladi genocidna tvorevina…

    • Sve ovo je potpuno tačno, što si rekao, ali… zaboravio si na samo jednu malenkost… Tvoj predsednik je i ranije i sada pružio punu podršku tim istim hohštaplerima (koji za RS tvrde da je genocidna…), u ime celog srpskog naroda RS-a. Šta ja, pošteni Srbin, treba da mislim o tom narodu, koji je svom predsedniku dozvolio da radi takve stvari u njegovo ime? Umesto da ste ga neterali da se drži neutralno i ne favorizuje nikoga, dozvolili ste mu da se, zarad svojih privatnih mafijaških dilova sa “žutim jahačima apokalipse”, meša u unutrašnja pitanja, kako ti kažeš, Matice. Što bar nisi bio dovoljno pošten, pa naveo i ovaj argument? Po tebi, Matica mora da igra po tonovima muzike koja apsolutno odgovara vama, a vi možete da se svrstavate na stranu njegog krvnog neprijatelja. Najblaže rečeno, bezobrazluk. Ako vi, preko Drine, ne vidite da je Srbija na rubu građanskog rata i da vi “prečani” ne smete nijednim gestom da dolivate ulje na vatru, onda tu nema pomoći, ali… držite se neutralno i ne solite nam pamet, jer mi smo sada u većoj opasnosti od vas. Nema razlike između ldp-a i ds-a. To je jedno te isto… i to je jedina istina!

  2. Ovaj i ovakakav SPS opet je dokazao da je ponovo izdao svoje clanstvo. Tako je uradio Dacic i kad je izdao S.Milosevica. Tako je uradio i na proslim izborima, tako i sad. Znamo i zasto to rade. Mnogo im je putera na glavi. Konacno i DS se odrekao Zorana Djindjica. Primaju Cedu u Vladu, koga je najurio cak i Djindjic iz svoje Vlade 2000 te godine, zbog veze sa “Zemunskim klanom”. Vladajte al necete jos dugo, Narod vas nece, ali Vi samo vladajte.
    Jos se iskaljajte, na kradite jos al necete dugo

  3. „Socijaliste i LDP dele samo dve sporne tačke, Kosovo i Republika Srpska…”
    Kud ces vise, ako Boga znas? Te dve tacke se zovu VELEIZDAJA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *