11. maj – Nikolić: Neću dozvoliti da se formira vlada

KRALJEVO – Predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da neće dozvoliti da se formira republička vlada i da proglašeni rezultati izbora budu i konačni.

“Neka se ponašaju srpski, neka priznaju šta su uradili. Boris Tadić je pokrao izbore i mi ćemo to da dokažemo”, rekao je Nikolić na skupu u Kraljevu i dodao da je o tome obavestio “sve njihove i sve naše prijatelje”.

On je građanima poručio da ne bi imao ništa protiv “da mu uđu u kuću i odnesu frižider ili televizor, ali da ne da glas, “koji može da upotrebi jednom u četiri godine”.

Nikolić je ponovio da će izbori biti rešeni u sredu, za kada je planiran protest pristalica SNS, i ponovo zapretio ponavljanjem 2000te.

Posle drugog kruga , ukoliko ga bude, ispuniću sva obećanja koja sam dao u prvom krugu predsedničkih izbora, rekao je lider SNS. “Svako ko se ogrešio o vaš glas, završiće u zatvoru”, kazao je Nikolić i dodao da 20. maja ne računa samo na one koji su već glasali za njega, “već i na one druge koji će mu se pridružiti posle svega što je izneo o izbornoj krađi”. “Još su mi draži oni koji će mi se tek pridružiti. Zlo je ušlo u Srbiju, moramo da ga isteramo. Ovo nije Srbija”, rekao je Nikolić.

On tvrdi da su u džaku koji je pronađen u jednom gradu u Vojvodini bila 1.804 listića za njega, a 70 za Tadića.

U prilog tome da su protiv njega upotrebljeni svi načini borbe, Nikolić je naveo i da je juče “snimio emisiju kod Ivana Ivanovića, ali da je ona danas zabranjena”.

Nikolić je i u Kraljevu, kao i ranije danas u mestima koje je obišao, pozvao članove SPS-a da razmisle da li su spremni “da izdaju partiju koju je formirao Slobodan Milošević i da služe žutima”.

Policajcima je poručio da obuku košulje koje su dobili pre 10 godina, a pantalone pre 15 i da se pridruže protestu u Beogradu i ne budu protiv svojih prijatelja i članova porodice. Nikolić je predizborni dan počeo u Kruševcu, odakle je poručio da će od Republičke izborne komisije tražiti poništenje izbornih rezultata.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *