09. maj – Nikolić sa Koštunicom o podršci u drugom krugu

BEOGRAD – Predsednički kandidat koalicije “Pokrenimo Srbiju” Tomislav Nikolić izjavio je danas da će sa liderom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom razgovarati u toku dana ili u četvrtak o podršci za drugi krug predsedničkih izbora.

Nikolić je potvrdio da je dobio pismo koje mu je uputio Koštunica. On je na konferenciji za novinare rekao da Koštunicu i njega ne razdvaja mnogo toga i da je svako dužan da se zbog interesa države odrekne malo svog identiteta radi zajedničkog interesa. “Voleo bih da se dogovorimo, ali ne prejudiciram ništa”, rekao je Nikolić i naveo da se slažu da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, tako da neće ni biti potrebe da Koštunica u potpunosti odustane od svojih političkih stavova.

Nikollić je najavio i da će o eventualnoj podršci za drugi krug razgovarati sa predstavnicima “Dveri”. Prema njegovim rečima, nema potrebe da razgovara sa onima koji su već podržali predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića, jer je to isto kao i da razgovara sa Tadićem.

Nikolić je naveo da mu se lideri Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pre nekoliko dana “zakleo u krsnu slavu da će pozvati građane da glasaju za Nikolića”. “Možda je u međuvremenu promenio slavu”, rekao je Nikolić.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. prvo, o najvecnoj defektnosti ovih izbora : bez slobodnih medija – nema ni demokratije niti validnih izbora !?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *