Poruka iz Češke pred izbore u Srbiji

Prof. dr Rajko Doleček

Češko iskustvo Srbiji treba da pokaže zašto ne ulaziti u EU i NATO.

Ostrava/Beograd, 11.04.2012

Profesor Rajko Doleček, ugledni češki medicinski stručnjak, intelektualac i prijatelj Srba, poslao je pismo sa najvažnijom porukom, vezanom za nastupajuće izbore. Pismo prenosimo u celosti:

Kao glavnu misao i istinu za buduće majske izbore bi velika većina Srba trebala jasno da izjavi: zvanična Evropska Unija (Eu), Nato i Amerika su danas stvarni neprijatelji Srbije. I svi oni koji su danas na vlasti i koji ih hvale i koji im ropski služe, i koji su se onako uzgred i obogatili, bi trebalo da za uvek nestanu sa scene (ma ko to bio). Ova misao nije neka izmišljotina ili laž, ona je realnost za Srbiju, za Srbe uopšte.

Nju bi trebalo svaki dan učiti u školama, čitati u novinama, po zidovina, izgovarati kao prvu rečenicu preko radia, preko televizije. Zar oni, koji ih hvale i daju za uzore, žele da zemlja zaboravi 78 dana ubijanja i uništavanja u toku gangsterske agresije („humanitarnog rata“) EU+NATO+SAD u 1999 (bombe su ubijale i na Uskrs), na osnovu izmišljotina i laži, bez Rezolucije Saveta bezbednosti OUN?

Zar da se produži vlast ljudima koji hvale one koji su podlo opljačkali deo teritorije Srbije vekovima povezane sa postankom srpske države? I koji za pare kupuju deo medija, da tvrde, da je to većini naroda sve jedno? Zar je Srbija spala na to, da se njena sudbina rešava po raznim ambasadama i kupljenim Nevladinim organizacijama (ko ih sve plaća?) i da kupljeni mediji po svetu od poštenog i junačkog srpskog naroda prave bandu koljača? Kad Holanđani, Nemci, Francuzi, Englezi, Amerikánci, Kanađani itd, govore o ljudskim pravima, třeba se setiti da su baš oni ubijali i uništavali po Srbiji, po Kosovu i Metohiji.

Šta je ostalo od srpske vojske? Sada se rešava sudbina celog naroda, koji dobro zna, ko ga laže i ko hvali njegove „din-dušmane“. Osnovni interesi srpskog naroda su da se unapređuje opstanak i bratski odnos Srbije i Republike Srpske, da se brani Dejtonski sporazum (iako nije bio bez greške) protiv centralizacije BiH, i Rezolucija Saveta Bezbednosti 1244, srpski ustav. Kosovo i dalje mora da ostane sastavni deo Srbije.

Put Srbije nesme da stvara tu neka ambasadorka u Beogradu. Srbija ne može da se oslanja na one, koji su je pre i posle 1999 teško oštetili sankcijama, bombama i lažima. Njen put je neutralnost, politička i vojna, uz energične zahteve preko međunarodnih organizacija (OUN, BRIKS), da joj se nadoknade barem štete (onih 40 do 50 miliardi dolara) od EU+NATO+SAD agresije. Verovatno bi Rusija, uvek više manje prosrpska, kao uticajni član BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika) mogla da pomogne. Zašto ne tražiti barem moralnu podršku kod raznih „nesvrstanih“, ako ih uopšte ima?

Češko iskustvo

Mi ovde u Češkoj nismo bili bombardovani dan i noć 78 dana, nije nam srušeno preko 60 značajnih mostova, nije nam uništena velika hemijska, naftna i druga industrija, nisu nam bombardovane naše toplane i bolnice, stambeni kvartovi naših gradova, i tako dalje, nije upotrebljen protiv nas osiromašeni uranijum, nije ubijeno preko 3 000 naših odraslih građana i dece i osakaćene dalje hiljade njih.

Nije kod nas izazvana ekološka katastrofa od bombardovanja – ali ipak i nama nije baš sve najbolje u ovom „velikom društvu“ EU+NATO+SAD, iako od EU i ponešta dobijamo, ako slušamo.

Tek da spomenem. Češka je bila uvek veliki izvoznik šećera – danas mi kupujeme šećer iz inostranstva.Neke od naših modernih šećerana su kupili Francuzi i neke od njih bukvalno srušili – rešili su tako problem konkurencije. Dok smo pre članstva u EU izvozili velike količine svinjetine, danas je uvozimo iz Nemačke. Vanredno se smanjio naš broj stoke. Našu vrlo razvijenu mlečnu industriju (sada smanjenu) su pokupovale razne međunarodne kompanije. Naša čuvena češka piva, osim „Budvara“, nisu više češka, pripadaju raznim međunarodnim korporacijama.

Za mnogo naših domaćih proizvoda (razne rakije, salame, sirevi itd.) smo morali voditi borbu sa briselskom birokratijom, da ih možemo i dalje proizvoditi. Naša armija je smanjena na žalosno stanje, na valjda oko 30 000 nameštenika, uključujući činovnike. Vojnici su odlično izvežbani, ali služe sada kao NATO snage u Afganistanu. Naš predsednik republike V. Klaus ne voli baš mnogo EU, evro smatra za osnovnu grešku (za sada imamo svoju češku krunu).

prof. dr. Rajko Doleček,
Ostrava, Češka republika

Izvor: http://www.dverisrpske.com

Jedan komentar

  1. Srecom vi imate Klausa, a mi ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *