25. април – Косово: Србима спремају завршни ударац

Д. Н. Петровић – Вести

Како се ближе избори у Србији, расте напетост на северу Космета где Срби, свакодневно бомбардовани разним информацијама и дезинформацијама, не знају шта да чине. Наиме, неколико странака и коалиција – ДСС, СРС и УРС, позивају Србе да изађу на биралишта и у Зубином Потоку и Звечану, где су расписани и локални избори и гласају за одборнике нових скупштина општина.

Истовремено, три велике странке: ДС, СНС и СПС сматрају да нема услова за одржавање локалних избора и да због тога нису предале своје листе.
Са (не)одржавањем локалних избора у Зубином Потоку и Звечану (у Лепосавићу и северној Косовској Митровици нису расписани, јер су тамо избори одржани пре две године) повезана су и последња све учесталија звецкања оружјем на Космету.
Најпре су се Албанци, њих око 400, окупили на Бајгори, у селу Шаљска Бистрица, које припада Лепосавићу (једино албанско село у општини) да би наводно прославили јубилеј бригаде ОВК-а, а у ствари главни циљ је био да неки од њих, наоружани до зуба, сиђу до српских села и Ибарске магистрале и покажу да су спремни да интервенишу. Све то мирно су посматрали војници пољског контингента Кфора и припадници КПС-а који сада тврде да ништа нису видели, много се није узнемирила ни локална самоуправа у Лепосавићу где су на власти ДС и СПС.

Одмах потом из Немачке је стигла потврда да шаљу још 550 специјалаца, а Аустрија 150 војника. Огласио се и генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен који је у Европском парламенту одједном оптужио Еулекс да није способан да спроведе своје задатке на северу Косова, а дан касније објављено је да Американци у Албанију шаљу још 250 специјалаца обучених за брза реаговања који би врло брзо могли да стигну и до севера Покрајине.
Срби на северу Космета истичу да су све то претње и припреме за интегрисање и овог дела Косова и Метохије у институције “независног Космета”, а страхује се да је све договорено са Београдом.
– Све је договорено, локалних избора ће бити, али их власти у Београду неће признати, до формирања нове Владе Србије остаће садашња власт, а потом ће бити распуштене све четири скупштине општина и формирана нова општинске већа која неће одражавати вољу народа, али ће бити спремна да сарађују са Приштином, па их из Тачијеве владе неће називати паралелним структурама – каже један угледни и добро обавештени Србин са севера Космета.
– Након тога, опет уз благослов Београда, Приштина ће у општинама на северу Космета расписати локалне изборе за које се припрема и део из Приштине плаћених и од Београда инструисаних Срба. Таквих је само у Косовској Митровици неколико стотина. Ако буде било каквог отпора примениће силу, зато и појачавају снаге Кфора, КПС-а и Еулекса, наводно да чувају Србе од Албанаца, а циљ им је да нас утерају у независно Косово и да заштите оне који су сада на платном списку Тачија и који се спремају за његове изборе – каже саговорник “Вести”.

Терају Србе у Тачијеву државу

У Звечану је предато шест, а у Зубином Потоку четири одборничке листе, локалних избора ће свакако бити, очекујемо и добар одзив грађана, на будућој Влади Србије је да одлучи: хоће ли их признати или не – каже Драгослав Добрић, председник Скупштине општине Звечан.
Он наглашава да би свако игнорисање народне воље значило терање Срба са севера Космета из своје државе Србије у државу Хашима Тачија.

Извор: http://www.vesti-online.com

2 коментара

  1. Sta je Tadic sve dogovorio, bog sveti zna. Deluje prilicno bledo i neiskreno.
    Izdaju sigurno pravda nasom nemoci.
    Moguce je i da je Dacic dogovorio detalje na “molitvenom dorucku”, ko zna.
    Drze ih sa raznim aferama kofer i ostalim, kao kerove na lancu.
    Jadna nam majka ako DSS i ostale patriotske stranke ne osvoje 84 mesta, ode i Ustav.

  2. Koalicija SPS PUPS JS predala je listu kandidata za odbornike u opstini Zvecan, u Zubin Potok nisu. Sto se tice SNSa, u opstini Zvecan se slatko isposvadjali izmedju sebe,mislim na kandidate za odbornike, umalo da ispadne tuca. Sutra dan Nikolic u medijama izjavljuje da ne trebaju biti odrzani lokalni izbori na KiM. BRUKA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *