18. april – Vučić: Prljava kampanja protiv SNS je izraz očaja

BEOGRAD – Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić izjavio je danas da SNS neće odgovarati na, kako je rekao, “prljavu kampanju DS-a” koja, prema njegovim rečima, predstavlja izraz očaja zbog toga što “znaju sa kolikom razlikom danas gube”.

“Trose milione evra građana Srbije na crnu, ili prljavu kampanju protiv naše stranke. Mi u tome nećemo da učestvujemo”, rekao je Vučić i istakao da je SNS svoju kampanju posvetila onome što čini suštinu stranačkog programa, a to je zaposljavanje ljudi, privredni oporavak i izvlačenje zemlje iz teške ekonomske krize.

“Namerno nisam želeo da odgovaram na sve što je Dragan Đilas jutros govorio, računam da će skupiti hrabrosti da do kraja kampanje izađe na jedan TV duel. Mi smo mali obični ljudi, nemamo stotine miliona evra, džipove i telohranitelje… A na još nešto što je jutros izgovorio i što je bilo vrlo bezobzirno, ne želim ni da odgovaram.”, rekao je Vučić.

On je zajedno sa članovima Saveta za komunalna pitanja, privredu, ekonomiju i industriju Srpske napredne stranke na platou ispred Doma sindikata predstavio rešenja koja ta stranka predlaže za problem nezaposlenosti u Beogradu, a koja se, kako je rekao, pre svega zasnivaju na velikim razvojnim projektima.

“Najvažniji od tih projekata jeste ‘Beograd na vodi’, koji će gradu doneti stotine miliona evra zarade i obezbediti zaposljavanje više od 200 hiljada ljudi. Taj projekat će biti i pokretačka snaga za razvoj cele Srbije.”, rekao je Vučić i dodao da je “Beograd na vodi” jedini idejni projekat koji je neko od kandidata na ovim izborima predstavio javnosti.

SNS je, kako je rekao, pripremila i podnela skupštini na usvajanje Zakon o javnim nabavkama, koji bi trebalo da uštedi najmanje 600 miliona evra, što bi moglo da bude uloženo u poljoprivredu, prerađivačku industriju i u zapošljavanje ljudi.

Vučić je podsetio i da je SNS ponudila osnivanje Kancelarije za brze odgovore, što će, kako je rekao, omogućiti borbu političkih privilegija, političke klase, korupcije, kriminala i istovremeno stvaranje suštinski drugačijeg investicionog ambijenta.
Naprednjaci se, prema Vučićevim rečima, zalažu i za poresku reformu, pre svega smanjenjem poreza i doprinosa na plate.

“To u masi sredstava neće značiti manje, već više novca za državu, ali ćemo iz sive zone u realne i legalne tokove uvući veći broj poslodavaca.”, istakao je Aleksandar Vučić.

On je naglasio i značaj malih i srednjih preduzeća, zbog čega je neophodno osnovati “pravu razvojnu banku”.

“Potrebna nam je razvojna banka, a ne trošenje novca iz fonda za razvoj onako kako su to predstavnici DS-a, SPS-a i G17 plus do danas činili – dakle na svoje partijske kadrove i ama baš ništa drugo.” poručio je kandidat SNS za gradonačelnika Beograda.

Izvor: http://www.tanjug.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *