18. април – Вучић: Прљава кампања против СНС је израз очаја

БЕОГРАД – Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Београда Александар Вучић изјавио је данас да СНС неће одговарати на, како је рекао, “прљаву кампању ДС-а” која, према његовим речима, представља израз очаја због тога што “знају са коликом разликом данас губе”.

“Тросе милионе евра грађана Србије на црну, или прљаву кампању против наше странке. Ми у томе нећемо да учествујемо”, рекао је Вучић и истакао да је СНС своју кампању посветила ономе што чини суштину страначког програма, а то је запосљавање људи, привредни опоравак и извлачење земље из тешке економске кризе.

“Намерно нисам желео да одговарам на све што је Драган Ђилас јутрос говорио, рачунам да ће скупити храбрости да до краја кампање изађе на један ТВ дуел. Ми смо мали обични људи, немамо стотине милиона евра, џипове и телохранитеље… А на још нешто што је јутрос изговорио и што је било врло безобзирно, не желим ни да одговарам.”, рекао је Вучић.

Он је заједно са члановима Савета за комунална питања, привреду, економију и индустрију Српске напредне странке на платоу испред Дома синдиката представио решења која та странка предлаже за проблем незапослености у Београду, а која се, како је рекао, пре свега заснивају на великим развојним пројектима.

“Најважнији од тих пројеката јесте ‘Београд на води’, који ће граду донети стотине милиона евра зараде и обезбедити запосљавање више од 200 хиљада људи. Тај пројекат ће бити и покретачка снага за развој целе Србије.”, рекао је Вучић и додао да је “Београд на води” једини идејни пројекат који је неко од кандидата на овим изборима представио јавности.

СНС је, како је рекао, припремила и поднела скупштини на усвајање Закон о јавним набавкама, који би требало да уштеди најмање 600 милиона евра, што би могло да буде уложено у пољопривреду, прерађивачку индустрију и у запошљавање људи.

Вучић је подсетио и да је СНС понудила оснивање Канцеларије за брзе одговоре, што ће, како је рекао, омогућити борбу политичких привилегија, политичке класе, корупције, криминала и истовремено стварање суштински другачијег инвестиционог амбијента.
Напредњаци се, према Вучићевим речима, залажу и за пореску реформу, пре свега смањењем пореза и доприноса на плате.

“То у маси средстава неће значити мање, већ више новца за државу, али ћемо из сиве зоне у реалне и легалне токове увући већи број послодаваца.”, истакао је Александар Вучић.

Он је нагласио и значај малих и средњих предузећа, због чега је неопходно основати “праву развојну банку”.

“Потребна нам је развојна банка, а не трошење новца из фонда за развој онако како су то представници ДС-а, СПС-а и Г17 плус до данас чинили – дакле на своје партијске кадрове и ама баш ништа друго.” поручио је кандидат СНС за градоначелника Београда.

Извор: http://www.tanjug.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *