14. април – СНС:Подстицаћемо развој крајева у којима живе Срби

СМОКОВИЋ – Српска напредна странка ће, уколико победи на изборима 6. маја, подстицати економски развој крајева изван Србије у којима живе Срби и настојати да се повећа извоз српских производа у Хрватску и тако смањи спољнотрговински дефицит са том земљом, саопштено је данас из те странке.

Како је наведено у саопштењу, делегација СНС, коју предводи заменик председника Александар Вучић, посетила је више српских места у Хрватској током празничних дана, однела хуманитарну помоћ и разговарала са Србима на који начин Србија може економски да им помогне.

Напредњаци истичу да ће, уколико буду на власти после избора, водити рачуна о економској размени са крајевима у којима живи српско становништво.

Делегација СНС посетила је Смоковић и уручила хуманитарну помоћ за изградњу српске православне цркве у том месту на темељима старе, која је спаљена током акције “Олуја”, а која је једна од најзападнијих српских цркава у Хрватској, наведено је у саопштењу.

Делегација напредњака посетила је и Манастир Крку, где су се срели са владиком далматинским Фотијем, додаје се у саопштењу.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Gospodine Vucicu kasno si se sitia nema tamo Srba sem staraca i grobova.
    50% Srbije je prazno obisao sam Istocni deo Srbije ceo Banat koji je granicni sa Rumunijom tu treba obnova i nova kolonizacija da bi sacuvali
    Srbiju od najezde stranaca gos, iz SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *