10. april – Na štetu ili u korist Srbije 6. maja

PANČEVO – Prvi na listi Demokratske stranke Srbije za pokrajinske izbore u Vojvodini, Siniša Kovačević, rekao je danas u Pančevu da će na izborima 6. maja biti odlučeno da li će Srbija nastaviti da radi na svoju štetu ili korist, saopštila je ta stranka.

“Da bi čovek bio srećan, potrebno je da život provodi sa osobom koju voli, da radi posao koji voli, da je zdrav i da je slobodan. A mi nismo bili slobodni. Sada je opet izbor pred nama – da li ćemo nastaviti da trpimo pritiske i ucene ili ćemo biti slobodni, da li će Srbija nastaviti putem mantre ‘EU nema alternativu’ ili će se okrenuti svom razvoju i slobodi”, istakao je Kovačević.

U saopštenju se navodi da je Kovačević, odgovorajući na tu dilemu u razgovoru sa mladima i članovima Omladine DS S, rekao kako su predstavnici njegove generacije “voleli Evropu, jer su u njoj živeli Džeger i Pol Makartni, Jonesko i Beket, felini i Šabrol, tamo su stanovali Čerčil i De Gol, Dzordž Best i Sid Višiz, tamo je bilo svetla, tamo je bio džins i sloboda… “A neki koji se danas zaklinju u Evropu, kao što su se zaklinjali i u Broza, Evrope su se gnušali”, dodao je Kovačević.

Govoreći o stanju u severnoj srpskoj pokrajini, Siniša Kovačević je rekao da onom ko je u Vojvodini otvorio sirotinjske kuhinje, ko je za deset godina značajno umanjio broj stanovnika i desetkovao broj đaka prvaka.. “treba dati Nobelovu nagradu za ekonomiju”. “To je uspeh ravan uvozu peska u Saharu… Ali mu svakako treba uskratiti pravo da dalje vodi ovo parče raja na zemlji”, kazao je Kovačević.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Kad jedan Siniša Kovačević ,Sremac ,kaže da je ova vlast dovela Vojvodinu u stanje bede i siromaštva onda mu treba verovati i poslušati ga šta nam treba činiti 6. maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *