10. април – На штету или у корист Србије 6. маја

ПАНЧЕВО – Први на листи Демократске странке Србије за покрајинске изборе у Војводини, Синиша Ковачевић, рекао је данас у Панчеву да ће на изборима 6. маја бити одлучено да ли ће Србија наставити да ради на своју штету или корист, саопштила је та странка.

“Да би човек био срећан, потребно је да живот проводи са особом коју воли, да ради посао који воли, да је здрав и да је слободан. А ми нисмо били слободни. Сада је опет избор пред нама – да ли ћемо наставити да трпимо притиске и уцене или ћемо бити слободни, да ли ће Србија наставити путем мантре ‘ЕУ нема алтернативу’ или ће се окренути свом развоју и слободи”, истакао је Ковачевић.

У саопштењу се наводи да је Ковачевић, одговорајући на ту дилему у разговору са младима и члановима Омладине ДС С, рекао како су представници његове генерације “волели Европу, јер су у њој живели Джегер и Пол Макартни, Јонеско и Бекет, фелини и Шаброл, тамо су становали Черчил и Де Гол, Дзорџ Бест и Сид Вишиз, тамо је било светла, тамо је био џинс и слобода… “А неки који се данас заклињу у Европу, као што су се заклињали и у Броза, Европе су се гнушали”, додао је Ковачевић.

Говорећи о стању у северној српској покрајини, Синиша Ковачевић је рекао да оном ко је у Војводини отворио сиротињске кухиње, ко је за десет година значајно умањио број становника и десетковао број ђака првака.. “треба дати Нобелову награду за економију”. “Tо је успех раван увозу песка у Сахару… Али му свакако треба ускратити право да даље води ово парче раја на земљи”, казао је Ковачевић.

Извор: Танјуг


Један коментар

  1. Кад један Синиша Ковачевић ,Сремац ,каже да је ова власт довела Војводину у стање беде и сиромаштва онда му треба веровати и послушати га шта нам треба чинити 6. маја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *