07. april – Nikolić:Banke se ogrešile o građane i privredu

VITOŠEVAC – Lider koalicije “Pokrenimo Srbiju” Tomislav Nikolić izjavio je danas da su se u Srbiji banke ogrešile i o građane i o privredu i da država to mora da ispravi.

”Banke se ponašaju kao narkodileri. Bitno im je samo da vas jednom uvuku u kredit, a onda morate iz kredita u kredit pod sve težim uslovima, dok firma ne ode na doboš. Tu država mora da se umeša”, rekao je Nikolić tokom obilaska firme “Gerber” u selu Vitoševac u opštini Ražanj.

On je dodao da investicija nema bez kredita, da je tako u celom svetu, ali da nije prihavatljivo da kamata bude 27-28 odsto, uz kursnu razliku od 30 do 40 odsto i tako da to više niko ne može da namiri.

Lider naprednjaka je poručio da država treba da pomogne, jer ne sme da dozvoli da mala i srednja preduzeća ostanu na nivou na kome jesu.

”Oni moraju da se razviijaju. U tome je prosperitet Srbije, jer mi gigante još mnogo godina nećemo imati”, rekao je Nikolić.

Nikolić obilazi Nišavski okrug, a planom posete predviđeni su razgovori sa građanima Aleksinca, Merošine, Malošišt, Gadžinog Hana i Svrljiga.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *