07. април – Николић:Банке се огрешиле о грађане и привреду

ВИТОШЕВАЦ – Лидер коалиције “Покренимо Србију” Томислав Николић изјавио је данас да су се у Србији банке огрешиле и о грађане и о привреду и да држава то мора да исправи.

”Банке се понашају као наркодилери. Битно им је само да вас једном увуку у кредит, а онда морате из кредита у кредит под све тежим условима, док фирма не оде на добош. Ту држава мора да се умеша”, рекао је Николић током обиласка фирме “Гербер” у селу Витошевац у општини Ражањ.

Он је додао да инвестиција нема без кредита, да је тако у целом свету, али да није прихаватљиво да камата буде 27-28 одсто, уз курсну разлику од 30 до 40 одсто и тако да то више нико не може да намири.

Лидер напредњака је поручио да држава треба да помогне, јер не сме да дозволи да мала и средња предузећа остану на нивоу на коме јесу.

”Они морају да се развиијају. У томе је просперитет Србије, јер ми гиганте још много година нећемо имати”, рекао је Николић.

Николић обилази Нишавски округ, а планом посете предвиђени су разговори са грађанима Алексинца, Мерошине, Малошишт, Гаџиног Хана и Сврљига.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *