03. april – Vučić o zdravstvu:Glava svih problema u Nemanjinoj

BEOGRAD – Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da se srž problema u zdravstvu nalazi u političkoj birokratiji i Ministarstvu zdravlja.

“Glava svih problema nalazi se u Nemanjinoj ulici u Minstarstvu zdravlja ali i kod onih politički postavljenih direktora, zato što je kod nas politička birokratija ta koja donosi sve ključne i suštinske odluke” rekao je Vučić ispred Kliničkog centra Srbije.
Vučić, koji je i kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, istakao je da će ta stranka odmah po formiranju parlamentarne većine doneti zakon o zaštiti prava pacijenata.

Prema njegovim rečima, nisu lekari ti koji su odgovorni za vrstu korupcije kako i na koji način se plaćaju antibiotici i citostatici i za velike nabavke već oni koji donose odluku o tome.

Vučih je naveo primer kupovine velike količine antibiotika od više desetina hiljada evra, sa klauzulom da se ta cifra ukoliko se ne isplati u roku od šest meseci uveća i četiri puta, rekavši da se stalno dešava da se isplate vrše upravo po isteku tih šest meseci.

On je dodao da će uskoro i pokazati papire i dokaze za te tvrdnje.

Zamenik predsednika SNS je rekao da zakon o zaštiti pacijenata postoji u svim evropskim zemljama, “a nedavno je donet čak i u Albaniji i ne postoji danas samo u savremenoj Srbiji” i naveo da bi se tim zakonom svim nezadovoljnim pacijentima omogućilo da na najbrži mogući način dobiju zaštitu svojih prava.

Kazao je i da bi novi zakon o javnim nabavkama koji predlaže SNS uštedeo na godišnjem nivou oko 600 miliona evra od kojih bi najveći deo otišao u poljoprivredu i prerađivačku industriju i dobar deo u zdravstvo.

Vučić je naveo i da naprednjaci imaju “Belu knjigu” – program za zdravstvo na oko 1.200 stranica kojim je predstavljeno kako i na koji način unaprediti zdravstvo i zdravstvenu zaštitu.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *