03. април – Вучић о здравству:Глава свих проблема у Немањиној

БЕОГРАД – Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас да се срж проблема у здравству налази у политичкој бирократији и Министарству здравља.

“Глава свих проблема налази се у Немањиној улици у Минстарству здравља али и код оних политички постављених директора, зато што је код нас политичка бирократија та која доноси све кључне и суштинске одлуке” рекао је Вучић испред Клиничког центра Србије.
Вучић, који је и кандидат СНС за градоначелника Београда, истакао је да ће та странка одмах по формирању парламентарне већине донети закон о заштити права пацијената.

Према његовим речима, нису лекари ти који су одговорни за врсту корупције како и на који начин се плаћају антибиотици и цитостатици и за велике набавке већ они који доносе одлуку о томе.

Вучих је навео пример куповине велике количине антибиотика од више десетина хиљада евра, са клаузулом да се та цифра уколико се не исплати у року од шест месеци увећа и четири пута, рекавши да се стално дешава да се исплате врше управо по истеку тих шест месеци.

Он је додао да ће ускоро и показати папире и доказе за те тврдње.

Заменик председника СНС је рекао да закон о заштити пацијената постоји у свим европским земљама, “а недавно је донет чак и у Албанији и не постоји данас само у савременој Србији” и навео да би се тим законом свим незадовољним пацијентима омогућило да на најбржи могући начин добију заштиту својих права.

Казао је и да би нови закон о јавним набавкама који предлаже СНС уштедео на годишњем нивоу око 600 милиона евра од којих би највећи део отишао у пољопривреду и прерађивачку индустрију и добар део у здравство.

Вучић је навео и да напредњаци имају “Белу књигу” – програм за здравство на око 1.200 страница којим је представљено како и на који начин унапредити здравство и здравствену заштиту.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *