20. mart – SNS: Imamo realan program za izlazak iz krize

Srpska napredna stranka saopštila je danas da ima realan program za izlazak iz krize i će na njemu raditi od prvog dana svog mandata, a ne, kako tvrdi, poput Demokratske stranke, samo u predizbornoj kampanji.

U odgovoru na optužbe iz DS-a da predsednik naprednjaka obmanjuje građane, SNS je naveo da su znanje Tomislava Nikolića i njegovih saradnika “pretočeni u ozbiljan i konkretan program pod imenom ‘Bela knjiga'”.

Kako je navedeno, “znanje Borisa Tadića i njegovog tima, nažalost, pretočeno je u život običnih ljudi, koji najbolje osećaju njihove ‘programe i stručnost'”.

“Srpska napredna stranka još jednom poziva Demokratsku stranku da odgovori gde je nestalo preko pet milijardi evra budžetskih sredstava, koja su, navodno, uložena od 2006. do danas u privlačenje stranih investicija, a da su pritom rezultati tih ulaganja jedva primetni?”, saopštili su naprednjaci.

Kako je navedeno, Demokratska stranka bi trebalo da objasni građanima Srbije kakva je to razvojna šansa o kojoj su pričali na početku svog mandata, a čiji je rezultat, kako kažu, činjenica da je od 2008. do 2012. ugašeno 60.000 privrednih subjekata i 41.000 zanatskih radnji i da je bez posla ostalo 264.493 građanina.

“Kada bi građani živeli kao u saopštenjima Demokratske stranke, svi bi mislili da je Srbija zemlja u kojoj teku med i mleko. A, istina je jedna i jedina, i daleko je od toga”, tvrdi SNS.

Kako je navedneo, to najbolje pokazuju strani investitori kao što je “US stil” koji napuštaju Srbiju, ne znajući da u njoj “teku med i mleko”.

“Možda bi režim Borisa Tadića i Demokratske stranke svoje saopštenje mogao da pročita radnicima upropašćenih firmi rakovičkog basena, ‘Magnohroma’, koji upravo zbog gladi idu pešice ka Beogradu, ili možda radnicima “Glutena”, koji se od očaja spaljuju pred zgradom Vlade Srbije”, poručio je SNS na kraju saopštenja.

Demokratska stranka je ranije danas optužila predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da govori laži i pozvala ga da kaže koje je rezultate postigao za 22 godine bavljenja politikom.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji zakazani su za 6. maj.

Izvor: Beta, Vesti online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *