20. mart – Ilić: Tadić treba da raspiše predsedničke izbore

BEOGRAD – Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da predsednik Srbije Boris Tadić treba da podnese ostavku i raspiše predsedničke izbore, umesto što, kako tvrdi Ilić, “svakodnevno zloupotrebljava svoj položaj otvarajući preduzeća”.

Ilić, međutim, ne očekuje da Tadić raspiše izbore jer, kako tvrdi, “nema snage za to” i “zna da će izgubiti”.

Govoreći o izbornim listama koje su prve predate Republičkoj izbornoj komisiji (DS, SRS, URS i LDP), Ilić je naveo da se nazire saradnja četiri ekipe što, kako je rekao, “pokazuje da se radi ispod žita samo da bi se osujetili naprednjaci i naša koalicija”.

Lider NS je ocenio da Vlada Srbije nije dovoljno ulagala u poljoprivredu, energetiku, inFrastrukturu i građevinarstvo, kao i da je potrebno promeniti agrarnu i spoljno-trgovinsku politiku.

Prema njegovim rečima, srpska privreda se nalazi u velikim problemima zbog čega ne iznenađuje što radnici u znak protesta idu peške za Beograd, iako im se, kako je naveo, u kampanji “daje i šakom i kapom”.

Iljić je obećao da će koalicija okupljena oko SNS, ako dođe na vlast, ući u velika ulaganja, vratiti koncesije, podstaći razvoj privatno-javnog partnerstva, obezbediti nova radna mesta, energetsku eFikasnost, razvoj građevinskog sektora, subvencije za selo i naplatu PDV-a po realizaciji.

“Mi smo jedina snaga koja može da pokrene Srbiju i zato će nas narod masovno podržati”, smatra lider NS.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *