20. март – Илић: Тадић треба да распише председничке изборе

БЕОГРАД – Лидер Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да председник Србије Борис Тадић треба да поднесе оставку и распише председничке изборе, уместо што, како тврди Илић, “свакодневно злоупотребљава свој положај отварајући предузећа”.

Илић, међутим, не очекује да Тадић распише изборе јер, како тврди, “нема снаге за то” и “зна да ће изгубити”.

Говорећи о изборним листама које су прве предате Републичкој изборној комисији (ДС, СРС, УРС и ЛДП), Илић је навео да се назире сарадња четири екипе што, како је рекао, “показује да се ради испод жита само да би се осујетили напредњаци и наша коалиција”.

Лидер НС је оценио да Влада Србије није довољно улагала у пољопривреду, енергетику, инФраструктуру и грађевинарство, као и да је потребно променити аграрну и спољно-трговинску политику.

Према његовим речима, српска привреда се налази у великим проблемима због чега не изненађује што радници у знак протеста иду пешке за Београд, иако им се, како је навео, у кампањи “даје и шаком и капом”.

Иљић је обећао да ће коалиција окупљена око СНС, ако дође на власт, ући у велика улагања, вратити концесије, подстаћи развој приватно-јавног партнерства, обезбедити нова радна места, енергетску еФикасност, развој грађевинског сектора, субвенције за село и наплату ПДВ-а по реализацији.

“Ми смо једина снага која може да покрене Србију и зато ће нас народ масовно подржати”, сматра лидер НС.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *