20. februar – Od danas i Pečat na domenu .srb !

Poštovani čitaoci, posetioci i prijatelji našeg sajta, od danas je i Pečat dostupan preko ćiriličnog domena .srb. Prilikom upisivanja adrese više nije potrebno unositi duplo v niti bilo koji drugi latinični znak. Dovoljno je da upišete pečat.pr.srb i istog trenutka biće otvorena početna strana Pečata. Nadamo se da će ovaj način unošenja adrese znatno olakšati pristup mnogim čitaocima kao i privući nove.

2 komentara

  1. … ali se mala slova u kurzivu vide u ruskoj, a ne srpskoj ćirilici. Moguće je da bi na ovo, vaš veb master odgovorio da mi čitaoci kod nas treba da promenimo “slova” u pretraživaču, ali mislim da danas ima savremenijih rešenja da to direktno regulišu skriptovi u vašim internet stranicama.
    Ovaj problemčić u vezi ukidanja “ruske” ćirilice, dnevni list “Politika” je rešio pre nekoliko godina, i tek retko se desi da se na njihovom sajtu ukaže ruska varijanta.
    Rusku ćirilicu su informatičari pre desetinu i više godina, usvojili kao jedinu ćirilicu što se upotrebe slova tiče, a preslikavali su je teritorijalno, samo menjajući njen naziv. Nešto više o srpskoj ćirilici, na vrlo korisnom sajtu grafičkih dizajnera Srbije: http://www.tipometar.org/cirilica/Index.html

    Hvala i srdačan pozdrav,

    Dragomir Kovačević

  2. VELIKI POZDRAV REDAKCIJI PECATA IZ RF…PERO VAM SE POZLATILO BRACO SRBI…za SRPSKE DVERI 10+…Vas Simpatizer iz RF.RACUNAJTE NA NAS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *