24. januar – Voker sprema novu laž

Osvedočeni neprijatelj Srba Vilijam Voker koji je, tražeći neposredni povod za NATO bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine izmislio masakr albanskih civila u Račku, pojavio se na demonstracijama Samoopredeljenja u blizini administrativnih linija između Kosova i centralne Srbije.

Čovek čiju je laž o srpskim zločinima pobila ekspertiza finskih stručnjaka, obrazložio je pridruživanje demonstrantima kao nameru da se lično uveri u to da li kosovska policija prekomerno upotrebljava silu protiv njih.

Međutim, malo ko u Srbiji veruje u ovakvo obrazloženje nekadašnjeg šefa posmatračke Misije na Kosmetu, poznatog i po dobrim vezama sa albanskim ekstremistima i javnoj podršci ideji formiranja “velike Albanije”.

Vokera pamte i kao svedoka u postupku protiv Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, gde nije odustao od izmišljene verzije zločina u Račku, ali je ponavljao da ga pamćenje izdaje, izbegavajući tako upletanje u dalje laži.

Dolazak Vokera na demonstracije Samoopredeljenja za državnog sekretara u Ministarstvu za KiM Olivera Ivanovića, nije iznenađenje, jer kako ističe, Voker je često u ulozi savetnika ekstremnih partija.

– Ne vidim efekat njegovog dolaska, jer će se problemi rešavati multilateralno između Beograda i Prištine, uz prisustvo EU i velikih zemalja članica SB – ocenio je Ivanović ističući da su ovakvi protesti opasni, jer je većina ljudi nezadovoljna situacijom i u njima vidi mogućnost promena.

Drugačijeg mišljenja je politički analitičar Đorđe Vukadinović koji je Vokerovo prisustvo kod Merdara ocenio i kao iznenađujuće, ukazujući da je vrlo zanimljivo da se nekadašnji diplomata koji je službovao na Kosmetu baš u ovom momentu tamo vratio.

– Smatram da Voker nije došao privatno, već po nekom zadatku, jer bivši zvaničnici poput njega su “jednom službenik, uvek službenik”. Njegovo pojavljivanje izaziva zabrinutost, jer je moguće da neki centri na zapadu možda procenjuju dalju radikalizaciju stanja na KiM, poput prošlogodišnje julske – kazao je Vukadinović i istakao da bi osim albansko-srpskih tenzija, moglo da dođe i do tenzija unutar kosovske političke scene.

Izvor: Vestionline

3 komentara

  1. … da, ‘setac’ ima vise ‘gazda’ ( “UN” – cia, siptari itd.) ?! .. A mozda se radi o “verifikaciji” – novog (rezervnog) “lidera” siptara , posto je sadasnji, prilicno ‘potrosen’ ?! A.K. zvuci “latinski” ?!

  2. Stari poznanici ponovo su u akciji Diplomata agent promotor
    laži služi imperiji u pravljenju nereda na srpskoj zemlji.
    Hilari ONA VAU nad mrtvim Gadafijem ubeđuje,umiruje kroz široki
    osmeh od Wašingtona do Beograda a ovaj prosrpsi lepo odgovara
    OKEY LEDI KLINTON.

  3. kad bi ameri imali vise bolnica za psihopate,manijake,ubice,bolesnike,nebi ni jedan amer ostao na ulici bolnice bi bile pune,bolesnika americkih

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *