17. јануар – ОБУСТАВЉЕНА ИСТРАГА ПРОТИВ ОДГОВОРНИХ ЗА ДОБРОВОЉАЧКУ!

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ донијело је наредбу о обустави истраге у случају “Добровољачка” против укупно 14 лица, међу којима и Ејупа Ганића, Заима Бацковића и Јована Дивјака, јер је утврђено да у радњама осумњичених лица нису садржана обиљежја кривичног дјела.

Истрага је обустављена и против Хасана Ефендића, Јусуфа Пушине, Емина Швракића, Драгана Викића, Фикрета Муслимовића, Џевада Топића, Јовице Беровића, Решада Јусуповића, Јусуфа Кецмана, Дамира Долана и Ибрахима Хоџића.
Тужилаштво је саопштило да је наредба о обустави истраге против осумњичених особа, након опсежне истраге донесена на основу 352 изјаве свједока, те 412 материјалних доказа који укључују документе, видео-записе, пресретнуте разговоре и друге доказне материјале.
Поменута одлука извесно није довела до снижавања постојећих напетости већ их је, имајући у виду и реакције представника РС, увећала:
ПАВИЋ: СУДОВИ У ХАГУ И БиХ ОСНОВАНИ ДА БИ СУДИЛИ СРБИМА
ПРИЈЕДОР, 17. ЈАНУАРА (СРНА) – Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић сматра да је наредба Тужилаштва БиХ о обустављању истраге против Ејупа Ганића и других у предмету ” Добровољачка улица” само потврда оног што се већ дуго зна, а то је да су Суд у Хагу и Суд БиХ основани да би судили Србима и српском народу , а не и злочинима које су починили бошњачки војници.

“Ово показује и јасну улогу међународних тужилаца који су чекали дан када требају отићи и онда објавити своју одлуку. То је још један доказ да треба што прије радити на укидању ових судова који нису предвиђени Дејтонским споразумом. Основно што би Република Српска требало да ради у овој години јесте да не призна те судове и да ради на њиховом укидању”, изјавио је Павић.
ПОНИЖЕНЕ СРПСКЕ ЖРТВЕ У САРАЈЕВУ
ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 17. ЈАНУАРА (СРНА) – Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево Мирко Вранић сматра да наредба Тужилаштва БиХ о обустављању истраге против Ејупа Ганића и других у предмету “Добровољачка улица” представља понижавање српских жртава у Сарајеву.

“Јасно се види ко је проузроковао рат и ко је командовао његовим током. У име породица погинулих бораца и несталих цивила тражимо од органа Републике Српске да преузму ствари у своје руке и процесуирају одговорни за Добровољачку улицу, али и друга стратишта српског народа”, рекао је Вранић у изјави Срни.
РАДМАНОВИЋ: ЦИЉ ОДЛУКЕ ОПРАВДАЊЕ ЗЛОЧИНА
САРАЈЕВО, 17. ЈАНУАРА (СРНА) – Циљ одлуке Тужилаштва БиХ о обустављању истраге против Ејупа Ганића и других у предмету “Добровољачка” јесте да заштити злочинце и оправда злочин, као и покушај амнестије политичког и војног врха у Сарајеву за почетак рата, сматра српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић.

“Сигуран сам, међутим, да то све сигурно неће проћи јер истина се не може сакрити. Она данас није потпуно изашла на видјело, али хоће”, рекао је Радмановић Срни.
Извор: Срна

Један коментар

  1. Сергеј

    Ништа чудно.
    Дубоко исполитизована и корумпирана западна инсталација наставља рат против Срба.
    Да неко не би помислио да је то нека случајност, прије пар дана помилован је Орић за неки улични криминал, а данас се обиљежава 19-годишњица једног од бројних масакрирања Срба у околини Сребренице. Координација и симболика (као она продаја Милошевића).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *