3. decembar – Milović: Želimo pisanu formu sporazuma da bi doneli odluku

ZVEČAN – Čelnici opština severnog Kosova, odbornici i srpski narod mogu doneti odluku o tome da li će prihvatiti dogovore iz Brisela tek kad dobiju originalnu verizju sporazuma, izjavio je u subotu predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović.
“Kada dobijemo od (šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića) Borka originalnu verzijuu sporazuma koju je dogovorio u Briselu, kada ona bude predstavljena poslanicima u Skupštini, možemo da donosimo odluku o prihvatanju sporazuma”, kazao je Milović agenciji Beta.
Milović je to rekao povodom zahteva predsednika Srbije da Srbi sa severa do sutra prihvate sporazum o upravljanju administrativnim prelazima koji je postignut u petak u Briselu.
Milović je rekao da su rok i zahtev koji im je predsednik uputio dokaz koliko se Beogradu žuri zarad kandidature.
“Sigurno da će svi naši odbornici i građani tražiti pisanu verziju sporazuma iz Brisela. Na reč ne možemo donositi odluke koje se tiču opstanka i našeg i naše dece”, rekao je Milović.
Milović je poručio Beogradu da neće biti problema ukoliko su sporazumi najbolji za Srbiju, jer to znači da su najbolji i za njih.
“Ukoliko je to najbolje za Srbiju, a s obzirom da smo i mi građani Srbije neće biti problema”, kazao je Milović.
Puno je nejasnoća u dogovorima postignutim u Briselu, da bi konačno mogli svoju odluku da iznesemo trebaju nam sporazumi u pisanoj formi, kazao je predsednik opštine Zvečan.
“Mi nijedan sporazum nismo dobili, zašto se krije od nas i od parlamenta pitanje je”, kazao je Milović i dodao da kosovski Srbi imaju pravo da sumnjaju, jer su svi sporazumi u korist Prištine.
Prema njegovim rečima, sporazum o integrisanom upravljanju granicom je kamen temeljac za priznanje nezavisnost Kosova.
Milović je naveo da čelnici lokalne samouprave ne žele niti hoće da se kriju iza bilo koga jer zastupaju stavove skupština opština i građana.
Tadić je u subotu uveče pozvao kosovske Srbe da u nedelju prihvate sporazum o upravljanju administrativnim prelazima koji je postignut u Briselu.
“Ja tražim, zahtevam do njih da prihvate postignuto rešenje”, rekao je predsednik Srbije. Tadić je dodao da to “ne traži samo od građana već pre svega od lidera kosovskih Srba koji sada ne smeju da se sakrivaju iza građana”.
U ponedeljak se očekuje stav ministara EU o kandidaturi Srbije.

Izvor: Beta

3 komentara

  1. Pazite gospodo predsednici opština, čak i pismeno može da se podmetne, tehnologija je daleko dogurala.Pa zar Borko, BoTa i ŠuNATOvac ne lažu i svoje kolege ministre a kamo li neće vas, koje smatraju svojim protivnicima.Pročitajte PEČAT, pogotovu prošli broj(Vrhovni sud Kosova i ostalo)pa će vam biti jasnija Tadićeva i Borkova podvala.Oni ne mogu drugačije jer, ONI NEMAJU ALTERNATIVU.

  2. Bravo brate Miloviću odgovor jasan glasan patriotski samo vi
    na KOsmetu možete doneti odluku u vašu korist i korist Srbije
    Naredba iz Beograda koji sedi u toplim sobama i vodi svetsku
    politiku a deo Srba se mrzne je sramna i bezobrazna,fali što
    vam nije poručio da jedete kolače kao ona nekad sirotinji bruka
    do Boga!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *