13. decembar – Đilas traži smenu Jeremića – Jeremić bez komentara na Đilasove kritike

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas zatražio je da Vuk Jeremić bude smenjen sa mesta ministra spoljnih poslova optužujući ga da je odgovoran zbog toga što Srbija nije dobila status kandidata za Evropsku uniju. Taj predlog je na sednici Glavnog odbora stranke podržao predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović, ali ga, prema pisanju “Danasa”, nije prihvatio predsednik Demokratske stranke Boris Tadić.

“Diplomatija nije obavila svoj posao, a ministar nema kredibilitet i uticaj kod najuticajnijih članica EU, što je, tvrdi Đilas, jedan od glavnih razloga zbog kojih Srbija u petak, 9. decembra nije dobila status kandidata. Božidar Đelić ne treba da bude jedini koji je otišao s funkcije zbog kandidature, jer je Vuk Jeremić još odgovorniji”, smatra drugi čovek DS Dragan Đilas, a prenosi prema  “Danas”.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić nije danas hteo da komentariše medijske navode o tome da je na sednici Glavnog odbora DS kritikovan kao najodgovorniji što Srbija još nije dobila status kandidata za članstvo u EU.

“Zbog službenog puta u inostranstvo nisam prisustvovao tom sastanku i zato ne mogu da komentarišem napise koji su se s tim u vezi pojavili u medijima”, rekao je Jeremić Tanjugu u Islamabadu, Pakistan, gde je u službenoj poseti.

2 komentara

  1. Znači, ako je smjenu predložio DJilas a podržao Mićunović, naručio je Tadić.No,lakše se diše i manje piše o sunovratu predsjednika i njegove svite,ako se krivica djeli.
    Možda Jeremić i može sačuvati obraz, ali pomenuti trojac možda uskoro neće imati mjesta ni u sopstvenoj domovini ili će u najboljem slučaju biti izvrgnuti ruglu.

  2. Traže Jarca da obrišu ruke djaba, kola su krenula u provaliju
    sa kićenim svatovima.Dosta bruke ineuspešne politike račun za
    naplatu stiže pre vremena,Evropa daleko a izbori blizu ko će
    kuda videćemo uskoro kolo puca na sastavcima reče Dačić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *