13. децембар – Ђилас тражи смену Јеремића – Јеремић без коментара на Ђиласове критике

Заменик председника Демократске странке Драган Ђилас затражио је да Вук Јеремић буде смењен са места министра спољних послова оптужујући га да је одговоран због тога што Србија није добила статус кандидата за Европску унију. Тај предлог је на седници Главног одбора странке подржао председник Политичког савета Демократске странке Драгољуб Мићуновић, али га, према писању “Данаса”, није прихватио председник Демократске странке Борис Тадић.

“Дипломатија није обавила свој посао, а министар нема кредибилитет и утицај код најутицајнијих чланица ЕУ, што је, тврди Ђилас, један од главних разлога због којих Србија у петак, 9. децембра није добила статус кандидата. Божидар Ђелић не треба да буде једини који је отишао с функције због кандидатуре, јер је Вук Јеремић још одговорнији”, сматра други човек ДС Драган Ђилас, а преноси према  “Данас”.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић није данас хтео да коментарише медијске наводе о томе да је на седници Главног одбора ДС критикован као најодговорнији што Србија још није добила статус кандидата за чланство у ЕУ.

“Због службеног пута у иностранство нисам присуствовао том састанку и зато не могу да коментаришем написе који су се с тим у вези појавили у медијима”, рекао је Јеремић Танјугу у Исламабаду, Пакистан, где је у службеној посети.

2 коментара

  1. Znači, ako je smjenu predložio DJilas a podržao Mićunović, naručio je Tadić.No,lakše se diše i manje piše o sunovratu predsjednika i njegove svite,ako se krivica djeli.
    Možda Jeremić i može sačuvati obraz, ali pomenuti trojac možda uskoro neće imati mjesta ni u sopstvenoj domovini ili će u najboljem slučaju biti izvrgnuti ruglu.

  2. Traže Jarca da obrišu ruke djaba, kola su krenula u provaliju
    sa kićenim svatovima.Dosta bruke ineuspešne politike račun za
    naplatu stiže pre vremena,Evropa daleko a izbori blizu ko će
    kuda videćemo uskoro kolo puca na sastavcima reče Dačić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *