01. novembar – Vojnici Kfora FotograFisali barikadu u Zupču

ZUPČE – Grupa vojnika KFora danas oko podne prišla je blizu barikade u selu Zupče u opštini Zubin Potok i FotograFisala veću grupu okupljenih građana koji su se tu nalazili.
Vojnici su džipom došli do punkta KFora na putu koji vodi ka susednom albanskom selu Čabra, da bi potom pet vojnika peške prišli na oko 50 metara od barikade i FotograFisali okupljene građane.
Građani na barikadama pretpostavljaju da ovo FotograFisanje služi vojnicima KFora da bi upotpunili svoje izveštaje koje šalju nadležnim komandama o dešavanjima na severu Kosova, ali postoji i bojazan da te FotograFije mogu biti iskorišćene za identiFikaciju.
Dok su vojnici KFora FotograFisali okupljene na barikadama, u isto vreme iz suprotnog pravca, iz smera Zubinog Potoka, jednom slobodnom kolovoznom trakom barikadu u Zupču prošao je neometano jedan džip KFora.
I tokom jučerašnjeg dana nekoliko vozila KFora među kojima su bili džipovi i sanitetsko vozilo prošli su neometano barikade kod Zupča uputivši se prema administrativnom prelazu Brnjak.
Srbi i danas po smenama dežuraju na barikadama postavljenim na severu Kosova a na glavnim magistralnim pravcima jedna kolovozna traka je otvorena kako bi KFor i civilna vozila imala slobodu kretanja.
Iako je prolaz za vojnike KFora Faktički slobodan, KFor ovu mogućnost ne koristi za svoje konvoje i neće je koristiti sve dok, kako je objašnjeno, ne bude omogućena sloboda kretanja za sve međunarodne organizacije u pokrajini.
Žitelji severnog Kosova ne dozvoljavaju prolazak vozilima Euleksa čijim predstavnicima zameraju što svojim helikopterima na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak prevoze kosovske carinike i pograničnu policiju.
Oba administrativna prelaza na severu Kosova nalaze se i dalje u blokadi, tako da se na sever Kosova iz pravca centralne Srbije i obrnuto može doći jedino zaobilaznim makadamskim putevima.

3 komentara

  1. Neće oni te slike držati uramljenu na zidu sobe u kući
    to će služiti korpus delikt optužbe.Verovatno će poelati
    ovima u Nemanjinu i Predsedniku kao optužbu,možda podele malo
    Čedi,čanko-lizcu,Kandićki.Jer prvo ide optužba pa vojna sila.
    Pa tosmo več iskusili.

  2. Slede hapsenja naravno,jer se niko ne sme opirati evro-americkoj lacmanskoj okupaciji koju tako slatko nazivaju demokratijom!!! Nisu nasi pretci bili ludi pa da nisu znali ko su lacmani?!Ali nazalost imamo savremenika koji ne vide i ne cuju glas razuma koji su im,nama,ostavili upravo ti pretci!!

  3. Kfor zeli samo da vas zaplasi, treba da im pruzite kontru i da na barikade dodjete sa pedest fotoaparata i kamera pa vi snimajte i njih uvecavajte ih i onda kao transparent poredjate na barikadama da se gledaju, i da ih vidi ceo svet. Treba barikade zakloniti mrezama i maskirati je kako vas nebi videli a vi njih mozete da gledate, pa ce onda da budu malo oprezniji i nece moci bas tako mirno da spavaju jer nevide protivnika a znaju da je tu 50m dalje.Jos nisam video niti jedan transparent na barikadama gde se vidi Angela Merkel u hitlerovoj uniformi, ili Jadranku kosor u ustaskoj uniformi. Obamu mozete prikazati kako ga bicuje amerikanac vezanog za stup pa neka ceo svet gleda. Ne mogu vam nista. Izdrzite braco i daj malo vise teatra kako bi brze prolazilo vreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *