Пуковнику има ко да пише

Пише Александар Ђаја

Неће проћи много времена док Либијци који су се борили против Гадафија не схвате да су ископали сопствене гробове, а да је Либија, после Ирака, постала још једна америчка колонија у северној Африци

Пре седам дана, борећи се против Америке, НАТО-а и побуњеничких хорди, у одбрани своје земље херојски је погинуо њен вођа, пуковник Моамер ел Гадафи. Иако су вести о начину његове смрти контрадикторне, готово је  извесно да је Гадафи био рањен, али жив, када је ухваћен. „Док су га одводили, тукли су га, а затим убили“, изјавио је званичник тзв. „Националног прелазног савета“… И тако ће Либијци, који су до сада имали све, осим „западне демократије“, по већ опробаном америчком рецепту добити „демократију“, а изгубити све. Од своје нафте неће више видети ни цент, а камоли милијарде долара које им за ту исту нафту дугује Запад, због чега је, између осталог, и напао Гадафија. Плате које су у просеку износиле око 1.000 долара спашће на 100, а незапосленост почети да расте као чаробни пасуљ.

[restrictedarea]

ХИЛАРИ ЈЕ УЗВИКНУЛА „ВАУ!“
Земља ће им попут Ирака бити уништена, а грађански рат чији су „завршетак“ после убиства Гадафија бучно прославили, тек ће се сада распламсати. Разједињена либијска племена, која је пуковник успевао да држи под контролом и да својим грађанима обезбеди високе плате, бесплатно здравство и школовање, како код куће, тако и у иностранству, станове за младе брачне парове – кренуће у крваве међусобне обрачуне. Већ сада, 7.000 ратних заробљеника нагурано је у прљаве импровизоване затворе широм Либије, где недељама чаме без подигнуте оптужнице, изложени злостављању и мучењу, док су многи од њих, према доказима „Хјуман рајтс воча“, пребијени на смрт. Крв Либијаца ће наставити да тече натапајући пустињски песак, док ће њихова нафта тећи у супротном правцу – ка Западу, пунећи „Шелове“ резервоаре и обезбеђујући америчкој нацији „крвави амерички сан“ – али, кога је тамо за то брига? Сан је сан, једино је важно да Обама задржи власт, да војна индустрија повећа извоз и да Америка у сваком тренутку на неком месту у свету води барем један рат! Неће проћи много времена док Либијци који су се борили против Гадафија не схвате да су ископали сопствене гробове, а да је Либија, после Ирака, постала још једна америчка колонија у северној Африци. Цинично звуче речи америчког председника како су „смрт бившег либијског лидера Моамера ел Гадафија и крај рата у Ираку потврде обнове америчког вођства у свету, док је погибију Гадафија оценио значајним даном за Либију!“… Као што је и Бил Клинтон, својевремено, депортовање председника Слободана Милошевића на погубљење у Хаг оценио „значајним датумом за Србију“! Бедно. Тужно. Сатански.
Уосталом, шта очекивати од Обаме (који је из мени непознатих разлога једно време изазивао еротску хистерију код извесних жена) – када је одмах после свог избора потврдио моје слутње да је реч о „клинтоновској марионети“, поставивши Хилари Клинтон за „председницу“ Америке? Да, добро сте прочитали: јер, док је она, као државна секретарка, водила целокупну спољну, а делом и унутрашњу политику САД-а, а њен муж свирао саксофон и држао дијете, Обама се углавном бавио избором адекватног кучета за своје ћерке и уништавањем америчке, самим тим и глобалне светске економије. Шта очекивати од Хилари Клинтон, замислите – емотивне жене, толерантне супруге (превасходно према флекама на једној хаљини), брижне мајке, која на вест о убиству Гадафија, што јој саопштавају мобилним телефоном, усхићено узвикује „вау!“ А само два дана пре тог злочина, Хилари Клинтон изјављује у Триполију да САД желе да бивши лидер Либије Моамер ел Гадафи буде „или убијен, или ухваћен!“ Бедно. Тужно. Сатански. Овако јасан, директан и јавно упућен налог за убиство легалног председника државе (за којим у Америци не постоји ни оптужница, ни потерница, ни кривична, чак ни прекршајна пријава) може се окарактерисати само једном реченицом – нови варваризам! Тако нешто, јавно, никада није изрекао ни Адолф Хитлер, па чак ни озлоглашени римски диктатор Клаудије Цезар Август Германик, познатији као – Нерон.

ПОКОРНОСТ САТАНИНИХ СЛУГУ
Боже, како је нама, Србима, све то болно познато. „Нови варвари“ нам отимају Косово и Метохију, с нескривеним најавама даљег комадања Србије. Једино, што се они којима је још увек стало до националног идентитета, патриотизма и државног достојанства, према овоме односе као према походу Нечастивог, док „они други“ ово зло дочекују са радошћу и покорношћу Сатаниних слугу. На састанку у Косовској Митровици, 22. октобра, челници Српског националног већа северног Косова критиковали су однос председника Бориса Тадића према насиљу НАТО-а над Србима на северу и оценили да је његово понашање у служби спровођења налога Запада. То је најочигледније у Тадићевој поруци српским лидерима на северу Косова, од којих арогантно и без икаквог конкретног повода тражи да „доносе одлуке које се тичу искључиво виталних интереса, а не интереса њихових страначких шефова“(?!) Али, уколико је један од „страначких шефова“ и патријарх српски Иринеј, с радошћу и духовном побожношћу прихватићу његове речи: „Данас нам нуде да уђемо у Европу, али са једном превисоком ценом – да се одрекнемо Косова и Метохије. А шта смо онда, шта је тело без главе, шта је човек ако му се срце узме, обична телесина. То је Србија без Косова!“
Пуковник Моамер ел Гадафи је умро херојском смрћу, бранећи своју земљу од агресије Запада и њихових либијских гмизаваца. Данашњи српски властодршци на челу са Борисом Тадићем, ДС-ом и појединим „независним интелектуалним трабантима“, такође ће једног дана умрети (јер, сви умиремо), али упамћени као „херојски браниоци“ интереса Запада у Србији – од „агресије српских родољуба“! Због тога ће, разуме се, бити брзо заборављени, али не и Моамер ел Гадафи. Пуковнику ће увек имати ко да пише.

[/restrictedarea]

6 коментара

  1. Ta pobunjenicka horda trazi od NATO-a da ostane u Libiji!!!???Zasto “gospodo” pobunjenicka da ostanu,zar vas narod ne voli pa se bojite tog istog naroda?Vi rekoste da narod jedva ceka da se oslobodi od Pukovnika,i odakle to sada da vas je strah da ostanete sa tim istim narodom!!??Ista ste vi gov.. licemerska kao i evro-ameri,vase gazde!Evro-ameri nisu na medijima pokazivali kako bombarduju Libiju kao sto su pokazivali ranije kad je to isto radjeno Srbiji i ostalim zemljama!Nisu hteli da njihovi gradjani to gledaju,jer nije popularno posto gube na svom “ugledu”kod svojih gradjana,pa je bolje ne prikazivati svoje zlocine javno!!Ona babetina od klintonke,trag joj se utro,a i hoce jer nemaju Gospodu hvala naslednika,iskopali su se,svakom po zasluzi,lajase kako Gadafi im nije meta a 78 puta su bombardovali njegovu rezidenciju!To su evro-americki “heroji”!!!Toliko se njih okupilo i udarilo na jedan mali narod!Stvarno deca imaju skolski primer evro-americkog “herojstva i junastva”da vide i uce o tom velikom podvigu i pobedi u skolama!A i “vrli”predsednik amerike,zlikovac i ubica,je porucio da je ovo opomena za sve diktatore na svetu!Jedino jos nije rekao ko su ti ostali diktatori?Mozda kineski predsednik,mozda Putin….???Pa sta cekas junacino americka sto ne napadas te “diktatore”,pa da ih upravo ti naucis “pameti”!!Ali eto hvala Gospodu ni ti se nisi nasledio,pa ce sa tobom i ta tvoja zlikovacka politika koju si sprovodio,dobitnice Nobelove spomenice za mir,nestati!!Ima Boga!!Dali nagradu za mir jednom otpadu ljudskog roda koji ni manje ni vise nego 3 rata vodi!!Niko licemeran kao lacmani ne moze biti!!NIKO!!!

  2. Tužno… ali, istovremeno, i tako gorko optužujuće za naše “žute vlastodršce”! Gadafi nije hteo da im da naftu po cenu života, Milošević nije hteo da im da Kosovo, takođe po cenu života – a “žuti” im daju sve, čak i ono što Ameri i NATO ne traže, a zauzvrat dobijaju “duplo golo”. Narode srpski, progledaj! Po običaju odličan, ovoga puta čak i malo iznad toga, Đajin tekst, kao i celo poglavlje posvećeno Gadafiju! Pozdrav “Pečatu”!

  3. Afrička mediteranska obala bila je kolonija evropskih kolona.
    Tako zvana evropska demokratija nije dozvolila novo oslobođeni
    Afričkim narodima da se stabilizuju i razvijaju po svojim interima.Kolonizatorima trebaju sirovine za njihovu ekspanziju
    I tražili su momenat kada će se ponovo vratiti tamo gde su bili pre 70 godina.Stari koloni (D) od te njihove demokratije.Sada
    oni imaju Nato vojnu silu koju gura nova imperija u liku i delu
    Amerika koja nije prestala da vodi ratove od: Koreje pa do libije. Nas su tukli 78 dana bacali atomsko punjenje u bombama
    bez kazne jer oni drže i nož i pogaču dokle? Mi Srbi dobili smo pružanenu ruku velikog Putina na nama je da je privatimo ili ćamo
    nestati kao narod Božji.Pamet u glavu na sledećim izborima tu
    nam je spas od crveno-žutih.

  4. Zapad je se mnogo zajebao.Veoma brzo Gadafi će postati drugi Če Gevara,kao simbol otpora imperijalnom okupatoru.
    Ako je postojala zemlja Utopija,gde je sve bilo super onda je to bila Libija,a sada je ruina.

  5. A, ako danas postoji zemlja-antiutopija, onda je to Srbija pod režimom Borisa Tadića! Ne tvrdim da je takva Srbija najsiromašnija, daleko bilo, ali – najgluplja jeste! Pogotovu kada dva puta dopušta da se nakon izbora formira ista vlast. Nadam se da treći put neće, treća sreća!

  6. И овог пута је она већинска, обична и нормална Србија показала да разуме и зна размере либијске трагедије и НАТО злочина над овим народoм. Да разуме величину и важност жртве либијског и Гадафијевог отпора окупацији земље.
    Нажалост, на овакво глобално насиље глобалног тутора, изостала је глобална солидарност и глобални отпор, па се ова НАТО зверства неће завршити са Либијом, Ираком, Југославијом… Једино страхују од земаља које располажу стварним и потенцијалним нуклеарним арсеналом те заобилазе Иран, Северну Кореју, Индију, Кину… иако им стоје на путу опаких намера. А те намере проистичу из кризе самог капитализма као друштвеног односа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *