PEČAT SAZNAJE Beograd predao Mitrovicu, i traži od Srba da uklone barikade

U sredu uveče, 3. avgusta 2011. godine, po saopštenju KFOR-a, predstavnici Vlade Srbije ozvaničili su svoje odustajanje od zahteva za povratak situacije na stanje pre upada ROSU. KFOR će, navedeno je u saopštenju posle postignutog dogovora, umesto srpskih KPS policajaca najmanje do sredine septembra zadržati kontrolu nad Jarinjem i Brnjakom; povlačenje albanskih carinika, koje su sami dovezli, ne spominje se, što budi sumnju da ono nije ni dogovoreno. Geto za Srbe biće human u meri u kojoj su humani oni koji su ga uveli: biće, naime, uz kontrolu („posle provere“) omogućeno dostavljanje humanitarne pomoći, što praktično znači da će, uz saglasnost Srbije, KFOR u delo sprovesti odluku prištinskih vlasti o embargu na srpsku robu. A humanitarnu pomoć Srbi će da plate tako što će ukloniti barikade „i sloboda kretanja će biti ponovo uspostavljena“. Sve vrlo u skladu sa četiri tačke Kuperove ponude, o kojima nas je izvestila nemačka DPA, a koje kao da su napisane u Tačijevom Kabinetu.
Prema pouzdanim saznanjima „Pečata“, Borko Stefanović i Goran Bogdanović, glavni srpski pregovarač i ministar za KiM u Vladi Srbije, rezultate ovog dogovora, ove neproglašene predaje Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića Tačijevoj Prištini, preneli su u sredu kasno uveče vođama Srba sa severa Kosova. Uz ultimatum dostojan onih koji su spremni na ovakav dogovor: ili ćete da ga prihvatite, ili će vam Srbija okrenuti leđa.
Srbi su na barikadi u Rudaru, u Leposaviću, u Zupču i Zubinom Potoku, na mostu u Mitrovici, ostavljeni sami sebi. Beogradu su u sredu uveče rekli ne. Po saznanjima Pečata postoji opasnost da KFOR, EULEKS i Priština isprovociraju incident i iskoriste ga kao povod za nasilni obračun sa „srpskim pobunjenicima“.

O svim dešavanjima na Kosovu i Metohiji možete pročitati više u novom, 177. broju štampanog izdanja Pečata

13 komentara

  1. Odavno se vidi kuda vodi kamuflirana, podla politika prosrpskog “Predsednika” i kako će se završiti KiM priča. Razlika između njegove politike i onog što čine Kandićka i Biserko ne postji, samo što ove to čine otvoreno, a on ispod žita.
    Kosmetska priča je završena. Priča Vojvodina i Raška (izdajnici je zovu Sandžak) je u poodmakloj fazi priprema za otcepljenje. Kada se i ove teritorije odvoje od Srbije Tadić će gazdama u Vašingtonu podneti izveštaj: “Srbije kao države više nema”.

  2. To je nastavak zapocetok postupka, razbijanja i kolonijalizacije delova Srbije, narko prsten, energetski prsten…da *obnovimo gradivo* i *zabranjenu temu*..ko je, kako, zapoceo rat i likvidaciju,generacija iza njih, zavrsila je u Hagu, ko su te *sile mraka i tame*, koje nam regulisu drzavne i drustvene probleme, prema svojim potrebama a ne nasim…?
    …………………………………………………………………………………………………………….

    *a, kako je to primetio i Lazanski, i oficirima JNA, o njihovoj sudbini, a likvidrale su ih *sve strane u sukobu*, niko nije zaintersovan…?*

  3. ZVONE ZVONA ZA UZBUNU!!
    ponedeljak, 01 avgust 2011 10:09

    Srpsko društvo Zadužbina se priključuje inicijativi i apelu koji su pokrenula braća iz Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u nadi da će se svi naši dosadašnji priložnici opet odazvati i pokrenuti i nove da se angažuju kako bi pomogli našoj braći na Kosovu i Metohiji. Prenosimo Vam poziv kojem se i naše društvo i fondacija Za srpski Kosmet priključuju:

    “Humanitarna organizacija Srbi za Srbe poziva na sveopštu mobilizaciju svih svojih prijatelja, članova, donatora i dobrih ljudi širom celog sveta da se u predstojećim danima okupe oko samo jednog cilja a to je opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji koji je trenutno izložen neviđenom pritisku vojnih formacija da se preda i potčini okupatorima. Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji trenutno preti totalna humanitarna katastrofa jer su strane sile svojim blokadama izazvali da u pekarama nema hleba, na pijacama nema voća i povrća, u apotekama nema lekova, u bolnicama nema kiseonika i sanitetskog materijala, na trafikama nema novina, počele su i restrikcije vode… A povrh svega, nema SLOBODE!

    Opširnije…

    Po prvi put kao organizacija javno pozivamo na svesrpsku slogu i jedinstvo širom sveta jer ćemo samo na taj način spasti i sačuvati naš narod u južnoj srpskoj pokrajni od novog pogroma, Oluje, nove kristalne noći i mogućeg okupatrskog osvajanja. Naša humanitarna organizacija Srbi za Srbe će u svojim mogućnostima uraditi apsolutno sve kako bi se potrebna humanitarna pomoć dopremila Srbima na severu Kosova i Metohije. Vremena za čekanje više nema.

    Od danas, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe započinje sa prikupljanjem finansijskih sredstava koje ćemo iskoristiti za dopremanje neophodne pomoći ugroženom srpskom narodu na severu Kosova i Metohije. Planiramo da alarmiramo sve naše prijatelje širom sveta kako bi se uključili u akciju prikupljanja neophodnih finansijskih sredstava i time makar delimično pokušali da ublažimo novonastalu humanitarnu katastrofu.

    Ovom prilikom pozivamo i sve naše bratske humanitarne i društvene organizacije da nam se priključe, da nas podrže i da se u svojim redovima organizuju i alarmiraju svoje ljude u okruženjima u kojima se kreću i rade. Od kukanja, protesta i plakanja nema mnogo koristi, kao što smo imali prilike da vidimo u poslednjih 20 godina. Zato pokrećemo ovu sveopštu akciju za pomoć srpskom narodu u kojoj se nadamo da nećemo ostati sami.

    Takođe, želimo da pozovemo sve elektronske, pisane, internet, radio i druge medije da prenesu ovo saopštenje naše organizacije i time doprinesu da se naše ”zvono za uzbunu” čuje širom sveta što pre.
    Svi planovi, akcije i finansijski izveštaji o dostavljenoj humanitarnoj pomoći Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji biće dostupni na zvaničnom sajtu naše organizacije: http://www.srbizasrbe.org kao i na sajtu naše organizacije u SAD: http://www.serbsforserbs.org.

    S obzirom da se i SD Zadužbina priključuje akciji, sve potrebne informacije imaćete priliku da pogledate na našem sajtu: http://www.sd-zaduzbina.com
    Otvorene su sledeće mogućnosti za uplatu donacija:
    transakcijski račun:
    RBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA, HUMANITARNA POMOČ
    02068-0257912364, referenca : 00 1389

    za uplate iz inostranstva:
    IBAN : SI 56020680257912364
    SWIFT : LJBASI2X
    NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2, LJUBLJANA

  4. konacno da se opameti i ovaj srpski narod i pomogne narodu za srpstvo i srpsku veru koja je jos uvek na kosovu , zato vas molim da se pridruzimo u sto vecem broju i sacuvamo kosovo i srpsku kolevku.

  5. Stare slugeranje demonskog zapada znamo. Ovum potpisuju propast na sledecim izborima. To i nihove gazde znaju zato i treniraju nove igrace tj. Tomu i ekipu da preuzmu vlast kada za to dodje vreme. Stare slugerqnje ce u medjuvremenu jos jednom pokusati da ostanu na vlasti pricom o EU (koja je u fazi raspada). Zapad ta borba vise ne interesuje. Obe partije su njihovi igraci. Zato je ta borba tako ostra.

  6. Srbi za Srbe rade ok posao samo sto ih vodi ekipa Slavka Panovica, dozivotnog predcednika SNO u Americi, proverenog i dokazanog Borisovog igraca ciji je zadatak da se radi na tome da se nista ne radi (osim humanitarne pomoci kao njbezazlenije aktivnosti)

  7. Energetika u rukama *velikog brata*,je sigurna *lova*, kako kresnes sijalicu *taximetar radi*, ako usput srknes Coca colu dok blenes u velikog brata na ekranu, jos vise…nije dzaba Madlen Olbrajt pravila firmu na Kosovu i Mtohiji, milioni tona lignita ceka da *upalite sijalicu i srknete coca colu*, mladji brat, velikog brata Hamovic, brine o vama !

    http://www.vukhamovic.com/tekstovi.html

  8. Hodio je i govorio vladika Longin i po RSK..a sada..*tuti pa tuti*..!

    SLAVKO PANOVIĆ PONOVO PREDSEDNIK
    Na 66. kongresu Srpske narodne odbrane u Americi za predsednika je ponovo izabran Slavko Panović, dugogodišnji predsednik ove nacionalne organizacije.
    Proteklog vikenda članovi i prijatelji SNO su proslavili i slavu, Svetog Lazara Kosovskog, a na svečanom banketu govorili su vladika Longin, generalni konzul Srbije u Čikagu Desko Nikitović i DŽim DŽatras, lobista iz Vašingtona i predsednik Američkog saveta za Kosovo.
    Skupu su prisustvovali i predsednik Srpskog nacionalnog saveza Danijel Pjević, predsednik SNO-a u Kanadi Dragan Ćirić, upravitelj kancelarije Kongresa srpskog ujedinjenja u Vašingtonu DŽon Bosnić i drugi uvaženi gosti iz otadžbine i rasejanja.

  9. Oterajte Stefanovića,tražite državu non stop,uskoro pada vlada,izdržimo!

  10. Izdajnici srpskoga roda sta uradise

  11. Sta su nam sve pricali i lagali ovi izdajnici na vlasti—i sta sada– predati sve dole a nase ljude prepustiti na milost i nemilost siptarskim teroristima–Boze ima li te!!!

  12. Tek cete videti sta nas sa ovim ceka.Tako nam treba kad za presednika birate onog koi je unisti vojsku i unapred hrabri neprijatelje da se nece braniti,sto znaci da mogu da rade sta oce on ce srbe i srbiju braniti pricom u javnosti a iza se dogovara i saradjuje sa nep-rijateljom pa ce on za njih uraditi vise nego oni sami.Jadni srbi dodjite sebi .Tadic je gori od Tacija isvih drugih srpskih protivnika,za sve druge se vise zalaze nego za srbiju pa kome je on presednik nek ide konacno tamo.

  13. E SAD JOS OTKRIJTE PO CIJEM NALOGU “MALINARI” PRAVE BARIKADE ALI SA SVOJIM SUNARODNICIMA NA KOSMETU VEC SU IH BAS SAD ZASVRBELI NJIHOVI DZEPOVI?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *