Почетна / Вести / Косовска Митровица – испраћај тела Оливера Ивановића

Косовска Митровица – испраћај тела Оливера Ивановића

Поворка са посмртним остацима Оливера Ивановића кренула је кроз Косовску Митровицу за Београд. Велики број грађана испраћa лидера СДП до излаза из града, а очекује се и огромна колона возила која ће га пратити до административне линије. Помен Ивановићу одржао је владика Теодосије са игуманима. Сахрана ће бити сутра у 12.30 на Новом гробљу у Београду.

Колона је око 11 часова кренула од седишта Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ ка изласку из Косовске Митровице и након тога и за Београд. Све околне улице затворене су за саобраћај, а људи су се окупили и дуж путање којом се поворка креће. Није примећен већи број полицајаца, а хеликоптер Кфора једном је прелетео град.
Владика Теодосије, игумани манастира Бањска и Драганац, Данило и Иларион, као и свештенство држали су раније данас помен. Десетине људи из Северне Митровице, са севера Косова, али и из централне Србије стајало је ноћас у редовима испред седишта странке да ода почаст Оливеру Ивановићу.

Ивановић је убијен јуче испред просторија своје странке у Косовској Митровици. Налази обдукције су показали да је у њега пуцано из пиштоља „дуга деветка“, а погођен је са шест хитаца.

Након јучерашње седнице Савета за националну безбедност, председник Србије Александар Вучић је рекао да је договорено да се упути писмо органима Еулекса и Унмика са захтевом да државни органи Србије учествују у истрази, док је српско Тужилаштво за организовани криминал покренуло предистражни поступак.

Један коментар

 1. OLIVER IVANOVIC, veliki lider i patriotski borac Kosmetskih Srba iz Kosovske Mitrovice, gde mu zivi porodica, velika rodbina… pradedovina!

  VELIKA JE GRESKA da se sahranjuje u Beogradu a ne u svojij Kos, Mitrovici, u svom Kosmetu. Zasto da se Oliverova porodica i mnogobrojna porodica maltretira i stalno putuje u BGD na groblje? Proredi’e se i yaboraviti to putovanje. Trebalo je da se sahrani u Kosovskoj Mitrovici, da se cecce okuplja njegova porodica, rodbina, mitrovcani koji ga vole da mu sa cvecem odaju pomen i pocast, da ima gde da se Srbi okupljaju, povezuju, ujedinjuju, i iz Srbije da idu Srbi tamo da vide njegov grob, porodicu, Mitrovicu, KiM?

  NAMECU SE 2 razloga zasto se Oliver sahranjuje u Beogradu: Prvi je, da Kosovo ne dozvoljava Srbima iz Srbije da prelaze granicu za Kosovo bez pasosa (i masovno), jer je Kosovo Albanska drzava po Briselskom sporazumu (cuvaju teritorijalni integritet i suverenitet: zato nisu pustili sareni beogradski voz da udje na Kosovo, i nisu dozvolili da druga drzava (Srbija) prebrojava glasacke kutije u Mitrovici (za izbor predsednika Srbije) > nego su morale glasacke kutije da se iznesu van Kosova u Vranje i Rasku na brojanje.
  Drugi razlog: Zna takodje predsednik Srbije AV da Srbi iz Srbije ne mogu masovno bez pasosa da idu u Kosovsku Mitrovicu (odace Briselski sporazum da je Kosovo predato, poklonjeno Albancima), zato je odluceno da se kosmetski srpski lider Oliver Ivanovic sahrani u Beogradu, sto ce posebno doprineti populizmu AV kako se bori za Srbe na KiM(!)?
  SAHRANA U BEOGRADU… neoprostivo velika greska!
  1  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *