Почетна / Колумне / Зона сумрака – Сизифов политичар

Зона сумрака – Сизифов политичар

Лутајући беспућима свог бесмисленог живота, Драшковић је схватио да бесмисао није у њему него у свему што га окружује, а окружују га Срби. Срби, испада, никада ништа добро нису урадили и они су „убили“ Југославију, а не неки други, сепаратистички народи

Краљ тргова, што је, време је показало, у српској политици пандан титули краљица тротоара, изјавио је у једном недавном интервјуу да ради „Сизифов посао“. Не верујемо да је Вук Драшковић под овим мислио на узалудност, јер њему бављење политиком никако није било узалудно. Напротив, сасвим пристојно се обогатио. И он, и бројни око њега. Пре ће бити да је мислио да је његов посао врло тежак. Није лако толико пута променити мишљење, страну, идеологију, припадност, па на крају и идентитет. Озбиљно је питање колико је времена потребно Драшковићу ујутро када се пробуди да се сабере и схвати ко је.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. E moj Filipe, džaba trošiš reči na tog izroda i izdajicu. Nije vredno pričati o njemu. Lično, ja ne bih sedeo ni sekund u istoj prostoriji sa dotičnom spodobom. Ne mogu da nađem ni jednu jedinu lepu reč za njega.
    4    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *