Почетна / Други пишу / У експлозији на аеродрому у Бриселу повређена два путника из Србије

У експлозији на аеродрому у Бриселу повређена два путника из Србије

Брисел повређени на аеродромуСенка Милош

Било је ужасно, око нас су лежали мртви људи. Детонација нас је бацила, летели смо неколико метара, по нама је прво пало стакло, а преко њега конструкција плафона и гипсане плоче, испричао је за Спутњик један од путника из Србије, који су повређени током експлозије на аеродрому у Бриселу.

У експлозији на аеродрому у Бриселу повређена су два путника из Србије, који су у тренутку напада чекали авион за Београд. Путници из Србије су били у непосредној близини места експлозије.

„Детонација нас је бацила, летели смо неколико метара, по нама је прво пало стакло, а преко њега конструкција плафона и гипсане плоче. Нешто ми је пробило кожну јакну, дукс, мајицу и забило се у десну лопатицу. Било је ужасно, око нас су лежали мртви људи, видео сам и једног војника који је лежао у локви крви. Свуда по гардероби су ми комадићи људског меса… Када сам схватио да смо живи, почели смо одмах да се извлачимо са аеродрома на коме је настао општи хаос. Проценио сам да је боље да одмах уђемо у нека кола, да не чекамо Хитну помоћ“, каже за Спутњик један од путника који је желео да остане неименован, како не би узнемирио породицу у Србији.

„Имали смо среће, наишао је такси. Добро смо прошли. Превили су нам ране, прегледали и убрзо нас пустили. У шоку сам. И даље ништа не чујем, експлодирало је буквално пет метара иза нас. Кажу да ми је оштећен слух и да то још морам да проверим. Одлично смо прошли. Данас ми је други рођендан“, рекао је путник.

Он је додао да не зна како ће се вратити у Београд, с обзиром да је авионски саобраћај обустављен, а допутовали су преко агенције „Џамбо травел“.

„Сигурно ће бити потребно време и да колима стигнемо до Србије, полиција нам је рекла да су појачане контроле на свим границама. Желим да будем код куће што пре“, каже он за Спутњик.

http://rs.sputniknews.com/

Један коментар

 1. Драган

  Белгијо, присети се СРЈ – 24.о3.1999.

  https://www.youtube.com/watch?v=xQ0YGIdDdrA

  Драган Славнић
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *