Лавров допутовао у Њујорк: Почињу састанци СБ УН

Руски министар ће учестовати у отвореним дебатама о ситуацији на Блиском истоку, о палестинском питању, као и на састанку о украјинским питањима који је иницирала Русија

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров стигао је у Њујорк, где ће учествовати на састанцима поводом Савета Безбедности Уједињених нација.

Руски министар ће учествовати у отвореним дебатама Савета безбедности УН о ситуацији на Блиском истоку, о палестинском питању, као и на састанку о украјинском питању који је иницирала Русија.

Једна од тема данашње седнице СБ УН у Њујорку биће и јучерашњи напад украјинске војске на Доњецк у којем је, према последњим подацима, погинуло најмање 28 цивила, док је 30 људи рањено, открио је први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански. 

 

Нису у плану никакви контакти Лаврова са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном, рекао је раније заменик руског министра Сергеј Рјабков.

Очекује се да ће његова посета УН трајати од 22. до 24. јануара.

Претходна посета Лаврова Њујорку била је организована у септембру прошле године како би учествовао у недељи на високом нивоу Генералне скупштине УН.

(РТ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *