ДОДИК: Скандалозно писмо британског амбасадора врхунац дрскости и опасног деловања

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик оштро је данас критиковао понашање британског амбасадора у БиХ Џулијана Рајлија и поручио да неће уређивати шта ће и како ће радити медији у Републици Српској, пруживши истовремено пуну подршку главној и одговорној уредници Алтернативне телевизије (АТВ) Милијани Кос и запосленима.

Додик је навео да је Рајлијево скандалозно писмо упућено АТВ-у врхунац дрскости и крајње опасног деловања, које неће бити толерисано. Додик каже да амбасадор Велике Британије, за разлику од његових претходника који су на дневној бази упућивали претње представницима Српске, прети и медијима и обраћа се с листом захтева о томе како би требало да се извештава о сумњивим активностима његовог особља.

– Својим опасним радњама у БиХ, Британци су се дубоко компромитовали и потпуно је јасно да би амбасадор желео да све то заташка, али не може и неће ућуткати ни медије ни званичнике Српске – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Он је подсетио да су институције Републике Српске због таквог деловања већ предузеле акције и прекинуле комуникацију с амбасадорима чије штетно деловање нарушава односе међу народима у БиХ и који, како каже, својим вршљањем само праве неред.

Уз подршку Косовој и запосленима на АТВ-у који су, додаје он, ‘били изложени Рајлијевом дивљању” јер нису дозволили да их застраше претње “бахатог и исфрустрираног амбасадора”, него су професионално и одговорно обављали свој посао.

Амбасадор Велике Британије у БиХ Џулијан Рајли упутио је писмо главној и одговорној уредници АТВ-а Милијани Кос у којем је, између осталог, навео да је “забринут” због прилога АТВ-а од 16. јануара у вези са санкцијама које је Велика Британија увела маркетиншкој агенцији Маниа јер је била ангажована у организацији прославе Дана Републике Српске.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *