“ГОСПОДИНЕ, МИ СМО ВАС ОДАВНО ОДБАЦИЛИ…” Додик се обратио Ђиласу – Не знам како ћете даље, али не рачунајте на нас

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да све што је рекао кандидат изборне листе Србија против насиља и председник ССП-а Драган Ђилас о становницима Републике Српске само показује непознавање односа народа у Републици Српској према Србији, а његов “плач над судбином” показује колико ништа није разумео.

– Тврдити да нема ништа против нас је још једна обична подвала и лажно ламентирање над својом судбином – истакао је Додик у изјави за Срну наводећи да је “народ препознао као опасну, недостојну и издајничку” Ђиласову “структуру” и зато га није подржао.

Председник Републике Српске је нагласио да је заиста подвала тврдити да председник Србије Александар Вучић жели да народ из Републике Српске окрене против њега и његових сарадника и доказује да Ђилас жели с новом лажи да се извуче и лажно оправда.

– Господине Ђилас, окупили сте људе око себе који у континуитету клевећу Републику Српску, дају ужасне квалификације о нама као геноцидним, фаворизују БиХ мимо Дејтона, што мало ко у Републици Српској прихвата – указао је Додик.

Додик је изјавио и да “Ваши (Ђиласови) људи нису оклевали да Републику Српску и њен народ прикажу као мање вредан, недостојан, онај кога треба заобићи, градећи у свом окружењу уверење да смо терет, прљави и зли, да би Вама било боље кад нас не би било”.

– Слушао сам од њих разне хвалоспеве о Сарајеву и видео мржњу према нама – нагласио је Додик. Он је упитао Ђиласа кад је последњи пут био у Републици Српској, питао како су, може ли им нешто помоћи.

– Сећате ли се, ја не?! Када су Ваши људи бар начелно пред странцима покушали да нас оправдају, да нас одбране, иако те и не очекујем. Е, у томе и у много чему другом, господине Ђилас, народ је вашу структуру препознао као опасну, недостојну, издајничку и зато Вас није подржао. Не правите себи нову заблуду, о Вучићу и његовој намери да нас наведе да Вас одбацимо. Ми смо Вас одавно одбацили – истакао је Додик.

Он је подсетио Ђиласа да становници Републике Српске имају право да добију држављанство Србије, које су искористили, и самим тим имају право да гласају на изборима.

– То за кога ће они гласати је ствар њихове слободне воље и слободе избора. На њих нико није вршио било какав притисак. Очигледно је да народ у Републици Српској цени све што су председник Вучић и Влада Србије учинили за Републику Српску и њихов глас је био глас за даље јачање сарадње братског народа, за развој, просперитет и напредак Српске и Србије. С тога Ваши напади на наш народ, који је изашао на слободне и демократске изборе, ни у ком случају није требао, нити смо смели бити мета напада и увреда с Ваше стране – констатовао је Додик.

Председник Српске је у изјави за Срну навео и да не разуме ни одакле толико негодавање, јер гласови бирача из Републике Српске, с обзиром на њихов број, никако нису могли да одлуче изборе у Србији, осим што су показали да подржавају политику Александра Вучића и СНС-а.

– Они су увидели да је то исправна и одговорна политика мира, стабилности, патриотизма, унапређења односа у регији, економског процвата и братске сарадње нашег народа. Ту нема места за Вас, јер то нисте ничим заслужили – истакао је Додик.

Он је рекао да народ у Републици Српској воли Србију, и волеће је и даље без обзира на увреде које добијају од губитника, а који у свему виде кривца осим у себи. Председник Српске је истакао да Српска и Србија иду даље путем још јаче и плодоносније сарадње на свим пољима, на обострано задовољство нашег народа и оних који желе добро и Републици Српској и Републици Србији.

– Не знам како ћете Ви даље, али не рачунајте на нас, јер ми одавно не видимо будућност у Вама. Стаћу, мада сам мислио да вам пошаљем поруку за будућност, али знам да Ви немате никакву политичку будућност. Поздрав, до следеће неприлике – поручио је Додик Ђиласу.

Ђилас је јуче изнео тврдње да председник Вучић жели да их посвађа са Србима који живе у Републици Српској и да грађани Републике Српске немају право да одлучују у Београду где ће ићи метро, колико ће имати аутобуса, шта ће се и шта се неће градити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *