ДА ЛИ НАША ДЕЦА ТРЕБА ДА ОДРАСТАЈУ ГЛЕДАЈУЋИ НАОРУЖАНЕ ЉУДЕ? Огласила се Канцеларија за КиМ: Још један Куртијев покушај застрашивања Срба

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Метохију саопштила је да почетак радова на изградњи полицијске станице тзв. косовске полиције близини школе “Јован Цвијић” у Зубином Потоку још једна акција Аљбина Куртија која за циљ има подизање тензија, изазивање нових криза и угрожавање опстанка сроског народа на КиМ.

– Власти Аљбина Куртија свакодневно настављају са ескалаторним и једностраним акцијама на северу Косова и Метохије које за циљ имају подизање тензија и изазивање нових криза и угрожавање опстанка нашег народа. Таква у низу је и нова акција Аљбина Куртија да баш на велики српски празник Свету Петку отпочну радови на градњи полицијске станице тзв. косовске полиције у непосредној близини Основне школе “Јован Цвијић” у Зубином Потоку и то на земљишту које је некада припадало овој образовној установи – наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ. 

Како истичи родитељи деце која похађају ову школу, али и остали мештани Зубиног Потока, револтирани су и забринути због чињенице да ће им Куртијева полиција бити у близини деце. 

– Тим пре, када се зна да та иста Куртијева полиција малтретира и пребија српску децу, пуца у ненаоружане Србе, свакодневно хапси, пресреће и малтретира миран српски народ и да они немају ни шта да траже на северу покрајине по слову споразума, а камо ли у близини школа! После нелегално изграђених база на северу КиМ, у Зубином Потоку и Лепосавићу, градња полицијске станице у близини основне школе нови је удар на мир и покушај застрашивања српске заједнице која на Куртијеву полицију гледа као на окупаторску силу – истичу.

Кажу да се поставља се питање на које треба да одговоре и сви представници међународне заједнице. 

– Због чега је Курти одлучио да баш сада крене у реализацију одлуке старе пет година и да гради своје полицијске станице у близни основне школе и да ли су слике тешко наоружане тзв. косовске полиције оно што наша деца треба свакодневно да гледају и уз то одрастају? И да ли је то нормално било где у свету осим у Куртијевој “демократији”? – питају из Канцеларије за КиМ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *