НОВА КУРТИЈЕВА ПАРОДИЈА: Даје инструкције патријарху Порфирију, а зна само за мржњу и ратне покличе

Премијер тзв. Косова Аљбин Курти изјавио је да би “било добро да се патријарх Порфирије као поглавар Српске православне цркве дистанцира од Кремља и осуди инвазију Русије на Украјину”.

Курти је током прес-конференције, где је поред њега био и шеф канцеларије ЕУ у Приштини Томаш Суниог, на питање зашто је Приштина забранила долазак директору Канцеларије за КиМ на устоличење патријарха Порфирија рекао да је “најважније да је дошао патријарх и да би црква требало да делује ван политике”.

– Треба да се фокусирамо на патријарха који је добио дозволу. То је врло добро и он може да оде до Патријаршије. Било би добро да се као поглавар Српске православне цркве дистанцира од Кремља и осуди инвазију Русије на Украјину и на тај начин допринесе миру и безбедности – казао је Курти. 

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић реаговао је на изјаве Аљбина Куртија, наводећи да “Курти нема никакве ингеренције над СПЦ нити може да даје инструкције патријарху Порфирију”.

– Док из уста и срца патријарха српског излазе поруке мира и братске љубави, Курти зна само за мржњу и ратне покличе. Зато нек с дужним пијететом посматра и слуша Порфиријеве мудре речи – саопштио је Петковић на Твитеру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *