Цвијановићeва: Захтеваћемо да се бројање гласова снима и преноси уживо у медијима

 
На хитној седници Централне изборне комисије Босне и Херцеговине донета је у понедељак одлука о поновном пребројавању гласачких листића за председника Републике Српске, у Главном центру за бројање у Сарајеву, због, како су навели, „нерегуларности и математичких нелогичности“.
„Пошто се до поновног бројања дошло манипулативно, под притиском странаца и опозиције из Републике Српске, СНСД ће захтевати да се све снима и уживо преноси на јавним сервисима и свим другим медијима који затраже приступ, с циљем потпуне транспарентности“, нагласила је Цвијановић, преноси Срна.
Она је рекла да СНСД нема поверења у Централну изборну комисију (ЦИК) и да разлози за одлуку која је донета нису предвиђени у закону.
 
„ЦИК је донео одлуку о поновном бројању гласачких листића за председника Републике Српске не да би нешто проверили, већ да покраду, односно да прекрајају изборну вољу грађана. Да су хтели да проверавају, држали би се закона и не би нам причали да су одлучивали на основу `шокантних медијских писања`, већ на основу закона и чињеница“, указала је Цвијановић.
Потпредседница СНСД-а је истакла да је то „припремљен сценарио још онда кад су именовани чланови ЦИК-а из партијских редова уместо из реда професионалаца“ и да се „на партијски везане чланове ЦИК-а врши притисак из партијских редова, ОХР-а и три амбасаде“.
Она је поручила да “поновљено бројање није проблем, али да незаконито деловање јесте”, преноси РТРС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *