Цвијановић: Опозиција ће остати опозиција зато што их народ није хтио

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић очекује да ће и ово незаконито преурањено пребројавање гласова за ниво предсједника Републике Српске јасно потврдити убједљиву побједу СНСД-а на све четири нивоа, истичући да је воља народа јасно манифестована.

На питање Срне да прокоментарише поновне спекулације опозиције и њима наклоњених медија о наводној крађи гласова на бирачким мјестима у Добоју, Цвијановићева је истакла да опозиција упорно настоји проблематизовати избор за предсједника Републике, али ту је ствар јасна и кад се узму у обзир и ова и сва будућа пребројавања, па томе додају гласови из иностранства и они из мобилних тимова, то је опет побједа кандидата СНСД-а Милорада Додика барем са око 30.000 гласова разлике.

– Зашто би уз тако убједљиво позиционирање СНСД-а био проблематичан само резултат за предсједника Републике? – упитала је потпредсједница ове странке, констатујући да је ствар јасна и да ту нема никакве дилеме.

– Упркос силној галами и бројним лажима које су пратиле овај изборни процес, ми смо настојали да одржимо мир и стабилност и да се понашамо одговорно. ЦИК је, осим галаме опозиције, и сам правио озбиљне пропусте од незаконитог дјеловања које је оспорила стручна јавност, па до изношења паушалних оцјена, чак и лажи – истакла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да су и предсједник ЦИК-а и предсједник ПДП-а изнијели, на примјер, најобичнију лаж о томе како недостају непопуњени листићи са 61 бирачког мјеста у Добоју, да би се онда испоставило да ниједан не недостаје и да је то најобичнија измишљотина.

– То што ПДП преко својих медија у јавност пушта нетачне податке са овог преурањеног поновљеног бројања у суштини не значи ништа, нити шта може да промијени. Ми смо ријешени да чекамо потврду резултата и потврду побједе, која је јасна на сва четири нивоа, и обједињавање свих података. Опозиција ће и овај пут остати опозиција не зато што их је неко, како они кажу, покрао, већ зато што их народ није изабрао – поручила је Цвијановићева.

Извор: https://www.rtrs.tv/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *