Последњи дан референдума за придруживање Русији у ДНР и ЛНР, као и Запорошкој и Херсонској области

Велика излазност бирача прва четири дана. Данас је задњи дан референдума

У Доњецкој и Луганској Народној Републици, као и Запорошкој и Херсонској области почиње завршна фаза гласања на референдуму о прикључењу Русији. 
 
Четири дана, из безбедносних разлога, гласало се на суседним територијама, а данас ће се такође од 8 до 16 часова гласати на бирачким местима.
Излазност у прва четири дана била је веома висока: 86,89% у ДНР, 83,61% у ЛНР, 66,43% у Запорошкој области и 63,58% у Херсонској области.
 
Очекује се да ће прелиминарни резултати референдума бити објављени од 27. до 28. септембра. Коначни подаци морају бити познати у року од пет дана по завршетку гласања.

Данас је последњи дан петодневног гласања. Од петка до понедељка, из безбедносних разлога, грађани су могли да гласају само на суседним територијама.

Јавност се раније обратила надлежнима са иницијативом да се хитно одрже референдуми о будућности региона. Према речима представника република и региона, придруживање Русији ће им осигурати безбедност и вратити историјску правду.

Истиче се да је таква одлука изузетно неопходна у контексту сталних терористичких аката Украјине и чланица НАТО-а које снабдевају оружјем за убијање цивила.

Владимир Путин је прошле недеље рекао да ће Русија подржати одлуку коју донесу становници Донбаса, Запорожја и Херсонске области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *